A Knicks kirúgta David Fizdale-t

Nincs meglepetés, a New York menesztette vezetőedzőjét.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a New York Knicks a ma este folyamán megvált David Fizdale vezetőedzőtől. Hetek óta pletykálták már, hogy ez lesz a tréner sorsa - Steve Mills elnök kezdte meg az aknamunkát, amit be is fejezett nem sokkal később. A korábbi hírek, illetve a csapat 4-18-as szereplése és zsinórban 8 veresége után senki nem lepődött meg, hogy ez lett a vége.

Fizdale minden idők leggyengébb Knicks-edzője volt, ha csak a statisztikákat nézzük: 20.2%-os mérlege volt (21-83) alig több mint egy idény alatt, ez a legrosszabb mutató az NBA történetének 29 New York-trénere közül.

Azt is hozzá kell tenni, hogy Millsék legalább ennyire ludasok a csapat rossz szereplésében - sem tavaly, sem idén nem kapott Fizdale túlságosan versenyképes keretet a kezei közé. Nem véletlen, hogy a hírek szerint Mills és Scott Perry GM is csak az idény végéig lesz munkában a franchise-nál, amennyiben nem változik a helyzet ebben a szezonban.

Wojnarowski és Ramona Shelburne (ESPN) úgy tudják, hogy Mike Miller vagy Pat Sullivan lehet Fizdale ideiglenes utódja - erről is volt már szó pár napja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus