A Lakers azt várja Anthony Davistől, hogy triplákat dobáljon

Az utóbbi két meccsen eleget is tett ennek a kérésnek a magasember, így olajozottabban működik a támadójáték.

A remek védekezés mellett kissé akadozó támadójátékkal nyitotta a szezont a Los Angeles Lakers, az utóbbi meccseken viszont elöl is magára talált a gárda - igaz, hátul közben kicsit visszaesett, de még így is második-harmadik ligaszinten, támadásban pedig a középmezőny második feléből a hetedik helyig tört előre. Ebben nagy szerepe van annak, hogy Anthony Davist kicsit másképp használják, pontosabban rávették valamire.

"Azt akarjuk, hogy több triplát dobjon. A védelmek ott hagyják neki ezt és túl jó dobó ahhoz, hogy ne vállalja el őket" - mondta LeBron James az Oklahoma City elleni hajnali mérkőzést követően.

Davis az OKC elleni oda-vissza találkozókon összesen 7/12 hármast süllyesztett el, míg a szezon során ezt megelőzően összesen 8/32 triplával állt - nem is vállalt sokat és azokat is bizonytalanul dobta el, ezért nem volt rendben a hatékonysága. "Az edző azt mondta, hogy fejezzem be a hezitálást, mert amikor ezt csinálom, akkor rövideket dobok, vagy csúnyán elrontom. Most úgy érzem, hogy ha üresen vagyok, gondolkodás nélkül el fogom dobni és úgy tűnik, hogy így jobban megy" - mondta erről Davis.

"Ő már így is komoly matchup-gondokat jelent a ligában bárkinek, ha széthúzza a pályát centerposzton azzal, hogy bedobja a triplákat, a támadójátékunk határa a csillagos ég. Folyamatosan javulni fogunk a pontszerzést tekintve" - tette hozzá a témához Rajon Rondo.

"Nincs hozzá fogható most az NBA-ben, teljesen egyedi, ahogy ennyi módon van hatása a játékra. Életveszélyes a gyűrűnél, bedobja a triplát és mindenhol elit szinten védekezik, ez egészen különleges" - reagált Frank Vogel vezetőedző.

Davis egyébként hajnalban két alkalommal faulttal együtt is beverte a hármast, ezzel profi pályafutása első és második 3+1-es játékát hozta össze.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus