A Lakers és a Clippers az egész szezont bojkottálná, a többiek nem

LeBron Jamesék és Kawhi Leonardék a bojkottra szavaztak, a többiek ellene. 

Ahogy arról már beszámoltunk, egyik mérkőzést sem rendezték meg tegnap este / ma hajnalban az NBA rájátszásában, mert a csapatok bojkottálták őket. Azóta több dolog is kiderült erről.

Egyrészt a Milwaukee Bucks indította az ügyet úgy, hogy senki nem tudott róla - George Hill vetette fel, hogy ezt kéne tenni, a többiek pedig támogatták ebben. A Bucksnál korábban is felmerült már, mivel a lövöldözés Wisconsinban történt, de a Toronto Raptors volt a másik csapat, amely egyetértett ebben - ugyanakkor néhányan azért rossz néven vették, hogy a Milwaukee önálló akcióba kezdett úgy, hogy a többi klub nem is tudott róla.

Az események után aztán megbeszélést tartottak a játékosok úgy, hogy az edzők nem lehettek jelen - a játékosok azt szeretnék, hogy az NBA vezetői sokkal többet tegyenek a Black Lives Matter mozgalomért, a rendőri brutalitás és a feketékkel szembeni erőszak ellen, jobban hallassák a hangjukat és valós tetteket kövessenek el.

Majd végül szavazásra került sor a szezon folytatását illetően, ahol Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint a Los Angeles Lakers és a Los Angeles Clippers arra szavazott, hogy az egész idényt bojkottálni kell - a többi csapat viszont nem ment el idáig, mindenki más folytatni szeretné. A Lakers és a Clippers a szavazat leadása után el is hagyta a megbeszélést és David Aldridge (The Athletic) úgy tudja, hogy az egész tárgyalás elég csúnyán ért véget.

Adrian Wojnarowski (ESPN) azt írta, hogy információi szerint ez még csak egy közvéleménykutatás volt és nem végleges szavazás, de Udonis Haslem azzal érvelt mindenki számára, hogy a Lakers és a Clippers nélkül lehetetlen lenne folytatni a szezont.

Ma (orlandói idő szerint délelőtt) újabb megbeszélés következik, ahol már eldőlhet, hogy hogyan tovább, az mindenesetre valószínűtlen, hogy a mára tervezett három mérkőzést megrendezik - egyelőre mindenki túl "emocionális", ezt mondja egy magasan jegyzett, de névtelen forrás Wojnarowskinak.

Egyébként úgy tudni, hogy LeBron James volt az egyik (Kawhi Leonard pedig a másik) hangadó, ő "felkérdezte" a csapatok tulajdonosait és Adam Silvert is, szeretné, ha jobban bevonnák magukat az egész ügybe, állítólag többen azt is nehezményezték, hogy Silver nincs ott a buborékban, legalábbis nem folyamatosan.

Az biztos, hogy ha mégis így fejezik be a szezont, bajnok nélkül, az anyagilag mindenkit keményen fog érinteni, ezt valószínűleg többen is mérlegelik - egyébként bár a Bucks és a Raptors is komoly hangadó volt a történetben, de végül nem szavaztak a bojkottra.

Ugyanakkor több játékos is arról számolt be, hogy miután az edzőket kitessékelték a szobából és ténylegesen csak játékosértekezletté vált a megbeszélés, az kicsit értelmét vesztette - sok volt az érzelem, de nem jöttek a megoldási javaslatok, hogy mit is kellene tenni, mi legyen a következő lépés, ez a mai értekezleten már nem történhet meg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus