A legrangosabb szakmai elismerést kapta meg a The Last Dance

A Michael Jordanről és a Chicago Bulls 1997/98-as szezonjáról szóló dokumentumfilm-sorozat nyerte el az idei Primetime Emmy-díjat, többek között a Tiger Kinget megelőzve.

A tavasszal bemutatott tízrészes sorozatot az ESPN és a Netflix készítette - eredetileg júniusban tűzték volna képernyőre, de a járványhelyzet miatt előbbre hozták a bemutatóját. Az ESPN történetében az első két epizód volt minden idők legnézettebb dokumentumfilmje, átlagosan 6.1 millióan nézték meg csak a televízióban. 

A Jason Hehir rendezte The Last Dance rangos mezőnyben győzött a dokumentumfilm-nemfikciós tartalom kategóriában, hiszen a Tiger King, a McMillionS, a Hillary és az American Masters volt az ellenfele. 

A Rotten Tomatoes-on a TLD 96%-ot ért el, és tízes skálán átlagosan 8.72-re értékelték, a Metacriticen szintén nagyon magas, 91%-os volt a tetszési indexe. Azt meg kell említeni, hogy több kritikus is negatívumként értékelte, hogy gyakorlatilag a főszereplőé, Michael Jordané volt kvázi az "utolsó vágás joga", ő dönthette el, mi kerüljön be a sorozatba, így az nem tekinthető teljesen független alkotásnak. Az aktív játékosok körében nagy népszerűségnek örvendett a sorozat, ugyanakkor Scottie Pippenről is felröppentek pletykák, hogy nem igazán tetszett neki, ahogy ábrázolták (ezt az érintett cáfolta később), illetve Horace Grant szerint konkrét hazugságok is elhangzottak vele kapcsolatban és szerinte Pippent nem jól ábrázolták. Craig Hodges, aki két bajnoki címet szerzett 1991-ben és 1992-ben Jordannel, és nem interjúvolták meg, azt nehezményezte, hogy Jordan beszélt arról, hogyan kokainoztak a 80-as években a Bulls-öltözőben - úgy fogalmazott, hogy ezzel nehéz helyzetbe azokat csapattársait, "testvéreit", akiknek magyarázkodniuk kellett emiatt a családjuknak. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus