A Power nyerte a 2018-as BIG3 League-et

A Maggette-Mobley-Davis fémjelezte Power paprikás fináléban győzött a 3's Company ellen – 49 éves NBA-veterán döntött a bronzmeccsen.

Corey Maggette diadalmenetét hozta a 2018-as évad, hiszen azok után, hogy a Big3 első, 2017-es szezonjában elszakította az Achillesét, idén 9-1-es mérleget teljesített a Powerrel, és nem csak az alapszakasz, hanem a döntő MVP címét is megkapta.

A döntőben a Drew Gooden, Andre Emmett és Dahntay Jones által húzott 3's kezdett jobban, de az ihletett formában játszó Maggette vezérletével 9-7-re fordított a Power. Ekkor elszabadultak az indulatok, Dahntay Jones védekezett keményen Maggette-en, amiből szócsata és lökdösődés alakult ki, ebbe a kispadok is beleszóltak. A kisebb szünet a 3's csapatát zavarta meg, vagy ha a másik oldalról nézzük, Maggette-t pörgette fel, az MVP vezetésével 12-0-t futottak, és a félidőre 25-13-mal mehettek. A nagyszünet után sem nagyon változott a játék képe, 35-15-ös előnyben is volt már a Power. 

A végjátékra aztán kapaszkodott a 3's, Andre Emmett (24 pont, 10 pattanó) mindent megtett a felzárkózásért, de fordítani már nem sikerült, Cuttino Mobley középtávolija zárta le a meccset. Maggette végül 27 ponttal és 6 pattanóval zárt, Nancy Lieberman pedig az első női vezetőedzőként vitt el bajnoki címig egy csapatot egy férfi profiligában. 

A győztes csapat névsora: Corey Maggette, Glen Davis, Cuttino Mobley, Quentin Richardson, Chris Andersen, Ryan Gomes, Xavier Silas.

A döntő összefoglalója:

A bronzmeccs óriási csatát hozott, az első félidőben Amar'e Stoudemire (22 pont) remekelt és kihasználta, hogy a túloldalon Reggie Evans nem lépett pályára, fordulás után viszont már nem volt elég David Hawkins 17 egysége, Jermaine O'Neal mindössze 6, Bonzi Wells és Robert Hite pedig csak 2-2 egységig jutott. Nem hiányzott sok a győzelemhez, de a túloldalon Quintel Woods 20 pontig jutott, a 49 éves Mahmoud Abdul-Rauf pedig 28-ig, ráadásul utóbbi a végjátékban sorra oldotta meg a nehéz helyzeteket, majd 49-49-nél beverte a győztes hármast is. 

A bronzmeccs összefoglalója:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus