A Rockets továbbra is megpróbál mindent kihozni James Hardenből

Sem az edző-, sem a GM-váltás nem változtat ezen.

Daryl Morey és Mike D'Antoni is távozott Houstonból, a klub elképzelése viszont ettől nem változott: továbbra is úgy gondolják, hogy James Harden a liga legjobb játékosa, ezért úgy építik a keretüket, hogy amíg ő a prime korszakát éli, addig bajnokesélyes csapatot kell tenni köré. Tim MacMahon információi szerint hisznek abban a módszerben, amellyel eddig eljutottak, így is szeretnék folytatni - viszont a labda egyre inkább Harden oldalán pattog, aki már betöltötte 31. életévét és ha bajnok akar lenni, akkor ő sem várhat már sokáig.

Szakáll az elmúlt három szezonban pontkirály lett, az azt megelőző évben pedig gólpasszkirály, régóta konkrétan MVP-formát mutat és ha a csapata képes lenne nyugati első helyekre, akkor valószínűleg többször meg is kapta volna már a díjat - de nem képes, Russell Westbrook tavalyi megszerzése nem sült el túl jól, az alacsonyabb szerkezet sem bizonyult sikeresnek a Los Angeles Lakers ellen, a vezetőség keze viszont meglehetősen kötött.

MacMahon úgy tudja, hogy a Rocketsnek alapvetően 2022-ig van ideje - akkor lesz szabadügynök Harden, aki onnantól minden bizonnyal a saját bajnoki címének lehetőségét fogja előtérbe helyezni és az utóbbi évek alapján ha nyerni akar, akkor már nem azt fogja várni, hogy hozzanak mellé valakit, hanem neki kell elmennie valahova egy másik szupersztár mellé.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus