"A Spurs mentette meg az életemet"

Dejounte Murray sok mindenről beszélt az utóbbi hónapjaival kapcsolatban, de megszólalt Gregg Popovich is.

A San Antonio Spurs tett ki a Youtube-csatornájára egy bő ötperces videót Dejounte Murray felépüléséről. A texasiak fiatal irányítója tavaly októberben, egy előszezon-meccsen sérült meg, ACL-szakadást szenvedett, ezt pedig hosszú rehab követte. Az alábbi videóban Murray elmondta, hogy Chris Paul felhívta és elmagyarázta, hogy eleinte mindenki támogatni fogja, az egész világ ott lesz mellette, de egy héttel később már csak azok teszik ezt meg, akik igazán törődnek vele. Kilenc hónapon keresztül minden nap reggel 8-kor kelt, ment az edzőterembe és végezte a dolgát.

Gregg Popovich, a Spurs vezetőedzője is megszólalt, elmondta, hogy Murray a pályán kívül is olyan volt, mint egy igazi irányító: hiába hagyta ki a teljes szezont, de folyamatosan ott volt a társakkal, beszélt hozzájuk, felhívta a figyelmüket bizonyos dolgokra és úgy viselkedett, mint egy vezér - Popovich szerint nagyon éretten viselkedett. A többiek figyeltek rá, meghallgatták és nagyon fontos volt, hogy a sérülés ellenére együtt legyenek, beszéljenek - Murray az összes csapatmegbeszélésen is ott volt, azt akarta mutatni a társai számára, hogy ő maximálisan csapatjátékos.

"Szeretem azt a támogatást, amit kaptam minden egyes nap a sérülésem óta a családomtól és a barátaimtól. Amikor azt mondom, hogy család, akkor a Spurs családra gondolok, ők a családom. Amikor látom RC-t, vagy Popot, köszönetet mondok nekik, mert csak egy lehetőségre volt szükségem, hogy el tudok-e szakadni bizonyos külső dolgoktól, hogy sikeres legyek. A Spurs megmentette az életemet. Még mindig nem hiszem el, hogy megérdemlem, hogy itt legyek és még mindig azt kérdezem Istentől, hogy 'miért én?', minden egyes nap. Megköszönöm neki, de megkérdezem, hogy miért én" - magyarázta a játékos.

A videó itt megtekinthető:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus