A Suns kirúgta a vezetőedző Monty Williams-t

A csapat új tulajdonosa hozhatta meg a végső döntést - Williams várhatóan nem sokáig marad munka nélkül.

A Phoenix Suns sajtóközleményben jelentette be, hogy négy év után elválnak útjaik Monty Williams-szel. Adrian Wojnarowski (ESPN) több forrása szerint Mat Ishbia, a csapat új tulajdonosa már csütörtök éjszaka, a Denver elleni súlyos hazai vereséget és kiesést követően meghozta a döntést, amit James Jones GM szombat este közölt az érintettel. 

Williams 2021-ben nagydöntőig vezette a gárdát, tavaly pedig megnyerte az alapszakaszt és az Év Edzőjének választották, azonban a 2022-es rájátszásból már a második körben kiestek, miután a Dallas hasonlóan nagy vereséget mért rájuk az otthonukban a hetedik mérkőzésen. 

Woj forrásai szerint Ishbia egyáltalán nem kedvelte Williams munkáját, az edzővel jó kapcsolatot ápoló James Jones pedig annyit nyilatkozott, hogy nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést. 

A csütörtök esti, Denver elleni vereségért egyébként felelősséget vállalt az edző, mert a csapata nem állt készen az év legfontosabb mérkőzésére, márpedig neki fel kellett volna készítenie őket. 

Williams-nek még három év és közel 20 millió dollár van hátra a szerződéséből, de Woj forrásai szerint több kérője is akadhat, például a Toronto Raptors, illetve nemrég Jake Fischer (Yahoo! Sports) arról írt, hogy szívesen látná a Milwaukee Bucks is. Szakmai körökben elismerik a munkáját, 2021-ben és 2022-ben is az év edzőjének választotta az NBA-vezetőedzőket tömörítő szervezet (NBCA). 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus