Anthony Edwards az 1/1, Klay Thompson súlyos(?) sérülést szenvedett

Megtartották az idei NBA draftot - a Top3-ban végül nem történt meglepetés, után viszont igen. Klay Thompson megsérült, a Golden State-nél attól tartanak, hogy elszakadt az Achillese. Bogdan Bogdanovics megfúrta a Bucks-Kings cserét (soha nem is egyeztek meg vele), tesztelni fogja az RFA-piacon. A Warriors és a Celtics Marcus Smartról tárgyaltak az 1/2-ért. Seth Curry Philadelphiában, Josh Richardson Dallasban folytatja. Landry Shamet a Netshez, Luke Kennard a Clippershez került. Ricky Rubio újra Minnesotában. A Sixers az OKC-hez cserélte Al Horfordot. Az összes választás és csere a draft éjszakájáról.

Ma hajnalban megtartották az idei NBA draftot, ahol a Top3-ban az a három játékos kelt el, akiket vártak: az 1/1 Anthony Edwards lett, őt a Minnesota Timberwolves választotta ki, a második helyen James Wiseman a Golden State Warriorshoz került, a harmadik pickkel pedig LaMelo Ballt húzta ki a Charlotte Hornets. Az 1/2 esetében volt egy pletyka, miszerint a Boston Celtics Marcus Smartról tárgyalt a Golden State-tel, de aztán megszakadtak a beszélgetések, amikor a Boston visszautasította a Warriors egyik ajánlatát.

A negyedik helyen már kisebb meglepetésnek számított Patrick Williams kiválasztása, aki a Chicago Bullshoz került, de a draft előtti időszakban azért már lehetett hallani a nevét a Bullsnál - állítólag a Detroit Pistons az 1/3-ra akart felcserélni, méghozzá miatta, hogy ne Chicagóba kerüljön, de ez nem sikerült. Az Atlanta Hawks is okozott némi szenzációt azzal, hogy Clint Capela mellé berántotta Onyeka Okongwut, Deni Avdija pedig sokat csúszott, csak a 9. helyen kelt el - a Washington Wizardshoz került. A lottery egyik nyertesének sokan a Sacramento Kingst tartják, miután lecsúszott hozzájuk Tyrese Haliburton a 12. helyre, és ki is választották.

Rengeteg kisebb csere történt. A nagyobbak közül említést érdemel, hogy a Houston Rockets Trevor Arizát és az idei 1/16-os picket egy jövőbeli első körösre cserélte a Detroit Pistonsszal. Ricky Rubio két kései első körössel együtt a Minnesota Timberwolveshoz került, az OKC cserébe az 1/17-et kapta meg. A Los Angeles Clippers, a Detroit és a Brooklyn Nets hármascserét csináltak: a Pistonsé lett az 1/19 és Rodney McGruder, Luke Kennard a Clippershez, Landry Shamet pedig a Netshez került. Seth Curry az apósa, Doc Rivers irányítása alatt fog játszani a Philadelphia Sixersnél - cserébe a Philly Josh Richardsont és a 2/36-os draftjogot adta a Dallas Mavericksnek. Az egész draft este menete, cseréi, húzásai és pletykái visszaolvashatóak a tegnap eseménykövetésnél ezen a linken.

Voltak már aláírások is azok közül, akik nem keltek el a drafton. Devon Dotson a Chicago Bullshoz szerződött. Ashton Hagans a Minnesota Timberwolvestól, Nate Daniels a Charlotte Hornetstől, Killian Tillie a Memphis Grizzliestől, Markus Howard pedig a Denver Nuggetstől kapott two-way kontraktust.

Egy negatív, illetve egy érdekes hír is volt. Sajnos úgy tűnik, hogy komoly a baj a Golden State Warriors dobóhátvédjével, Klay Thompsonnal, aki tegnap sérült meg egy edzésen - a bal térdében történt ACL-szakadás után most a jobb Achillese sérülhetett meg, méghozzá attól tart a klub, hogy súlyosan, de a vizsgálatok pontos eredményére még a csapatnál is várnak. Thompson sajnálatos sérülése mellett Bogdan Bogdanovics került még a középpontba, miután kiderült, hogy tesztelni fogja az RFA-piacot. Nem sikerült megállapodni a szerbbel arról, hogy jó lesz neki a sign-and-trade a Milwaukee Buckshoz, így az a csere semmis - más csapattól valószínűleg sokkal több pénzt kaphat

A végére pedig jöjjön a végső draftsorrend azokkal a csapatokkal, ahova végül kerülni fognak a játékosok. Néhány embert hivatalosan más együttes választott ki, de végül a cserék miatt a következő lesz a felállás:

Első kör

1. Minnesota Timberwolves: Anthony Edwards
2. Golden State Warriors: James Wiseman
3. Charlotte Hornets: LaMelo Ball
4. Chicago Bulls: Patrick Williams
5. Cleveland Cavaliers: Isaac Okoro
6. Atlanta Hawks: Onyeka Okongwu
7. Detroit Pistons: Killian Hayes
8. New York Knicks: Obi Toppin
9. Washington Wizards: Deni Avdija
10. Phoenix Suns: Jalen Smith
11. San Antonio Spurs: Devin Vassell
12. Sacramento Kings: Tyrese Haliburton
13. New Orleans Pelicans: Kira Lewis
14. Boston Celtics: Aaron Nesmith
15. Orlando Magic: Cole Anthony
16. Detroit Pistons: Isaiah Stewart
17. Oklahoma City Thunder: Alekszej Pokusevszki
18. Dallas Mavericks: Josh Green
19. Detroit Pistons: Saddiq Bey
20. Miami Heat: Precious Achiuwa
21. Philadelphia 76ers: Tyrese Maxey
22. Denver Nuggets: Zeke Nnaji
23. Minnesota Timberwolves: Leandro Bolmaro
24. Denver Nuggets: R.J. Hampton
25. New York Knicks: Immanuel Quickley
26. Boston Celtics: Payton Pritchard
27. Utah Jazz: Udoka Azubuike
28. Minnesota Timberwolves: Jaden McDaniels
29. Toronto Raptors: Malachi Flynn
30. Memphis Grizzlies: Desmond Bane

Második kör

31. Dallas Mavericks: Tyrell Terry
32. Charlotte Hornets: Vernon Carey Jr.
33. Los Angeles Clippers: Daniel Oturu
34. Oklahoma City Thunder: Theo Maledon
35. Memphis Grizzlies: Xavier Tillman
36. Dallas Mavericks: Tyler Bey
37. Oklahoma City Thunder: Vit Krejci
38. Detroit Pistons: Saben Lee
39. Utah Jazz: Elijah Hughes
40. Sacramento Kings: Robert Woodard
41. San Antonio Spurs: Tre Jones
42. Charlotte Hornets: Nick Richards
43. Sacramento Kings: Jahmi'us Ramsey
44. Chicago Bulls: Marko Szimonovics
45. Milwaukee Bucks: Jordan Nwora
46. Portland Trail Blazers: CJ Elleby
47. Boston Celtics: Yam Madar
48. Golden State Warriors: Nico Mannion
49. Philadelphia 76ers: Isaiah Joe
50. Atlanta Hawks: Skylar Mays
51. Golden State Warriors: Justinian Jessup
52. Houston Rockets: Kenyon Martin Jr.
53. Washington Wizards: Cassius Winston
54. Indiana Pacers: Cassius Stanley
55. Los Angeles Clippers: Jay Scrubb
56. Charlotte Hornets: Grant Riller
57. Brooklyn Nets: Reggie Perry
58. Philadelphia 76ers: Paul Reed
59. Toronto Raptors: Jalen Harris
60. Milwaukee Bucks: Sam Merrill

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus