Atlantában a jubileumra végezni fognak az Arena felújításával

Két nyáron keresztül újítják fel úgy az Arenát, hogy közben az Atlanta Hawksnak nem kell máshol játszania a mérkőzéseit - lassan elkészül a projekt.

Az 1999-ben átadott csarnok annak idején a Hawksnak és az Atlanta Thrashers NHL-csapatának épült, ám a hokicsapat már jó ideje elköltözött Winnipegbe, így most már csak kosárlabda-csapatok (a Hawks és a WNBA-s Atlanta Dream) használják. A felújítás 2017 nyarán kezdődött, tavaly még csak kisebb átalakításokat végeztek, idén viszont teljesen szétkapták a csarnok belsejét. A teljes projektből 142.5 millió dollárt állt a város, 50 milliót és az esetleges plusz költségeket pedig a Hawks - a franchise egyúttal vállalta, hogy 2046 nyaráig használja a létesítményt, ha ezt hamarabb felmondanák, akkor 200 millió dollárt, plusz a hátralélvő bérleti díjat kellene kifizetniük. Az Arénát egyébként át is nevezik, az 1999 óta használt Phillips Arena helyett State Farm Arenának fogják hívni.

Az időzítés egyébként nem véletlen, a Hawks-franchise idén a jubileumi, 50. szezonját kezdi meg Atlantában, előtte több helyen és néven is megfordultak, míg végre otthonra leltek (1946: Buffalo Bisons, 1946-51: Tri-Cities Blackhawks, 1951-55: Milwaukee Hawks, 1955-1968: St. Louis Hawks). 

Az átalakítás során egyébként kicserélik a székeket, új prémium helyeket alakítanak ki, a korábbinál háromszor nagyobb videoboardokat szerelnek fel, új éttermek, fodrászat és egy 9000 négyzetméteres szurkolói tér is helyet kap a csarnokban. A felújítás határideje október 15., az első mérkőzést pedig október 24-én rendezik, az ellenfél a Dallas Mavericks lesz. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus