Az amerikai újságíróknál nem szoros a Giannis-LeBron MVP-verseny

Az ESPN szabályos szavazást tartott a legnevesebb szakírók között, hogy ha lefújnák az idényt, ki lenne az MVP - a két játékos kiemelkedett, de messze nem azonos szinten.

Az ESPN 70 neves újságírót kért fel, hogy az NBA-szavazás szabályai alapján nevezzen még öt játékost - az első helyezett 10 pontot kap, a második hetet, a harmadik ötöt, a negyedik hármat, az ötödik pedig egy pontot, így a maximális elérhető pontszám 700. 

Bár a szezon halasztása előtti utolsó hetekben James nagyszerűen játszott és a Lakers legyőzte a Bucksot és a Clipperst is, mindez nem igazán hatotta meg a szakírókat: a lehetséges 70 első helyezésből 60-at kapott meg Giannis Antetokounmpo, a 700-ból 670 pontot gyűjtött, mivel ahol Jamest tették az első helyre, ott ő volt a második. 

James a 10 első hely mellett 58 második helyet és két harmadikat gyűjtött be, 514 ponttal végzett, amivel egyébként szintén kategóriával több egységet szedett össze, mint a harmadik helyezett James Harden (220 pont, két második hely, 30 harmadik pozíció). 

Összesen 12 játékos kapott voksot, íme a sorrend (a részletes eredmények ide kattintva megtekinthetőek):

Giannis Antertokounmpo - 670
LeBron James - 514
James Harden - 220
Luka Doncic - 171
Kawhi Leonard - 118
Anthony Davis - 58
Chris Paul - 28
Nikola Jokics - 18
Pascal Siakam - 12
Damian Lillard - 4
Jayson Tatum - 3
Bradley Beal - 1

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus