Az Indiana Pacers "szuperagresszív" lesz a drafton és az FA-piacon

A Pacers elnöke és vezetőedzője nagy várakozásokkal tekint a draft és a szabadügynökpiac időszakára, nagyon-nagyon aktívak szeretnének lenni. 

Szezonzáró sajtótájékoztatót tartott a Pacers, ahol Kevin Pritchard, a gárda kosárlabdáért felelős elnöke, illetve a klub vezetőedzője, Nate McMillan beszélt a múltról és a közeljövőről. Pritchard szerint kiváló munkát végzett a stáb, hiszen Victor Oladipo súlyos sérülése ellenére is nagy harcban voltak az elsőkörös pályaelőnyért, és három különböző játékosuk (Oladipo, Thaddeus Young és Bojan Bogdanovic) is begyűjtött Hét Játékosa-elismerést. 

Ugyanakkor még nincsenek az igazi nagycsapatok szintjén, ezt mindketten pontosan látják, ehhez több változtatás kell. Pritchard kiemelte, hogy a nyáron egyrészt lesz egy 18. draftpickjük, másrészt 43-45 millió dollárnyi lehetőségük szabadügynököket igazolni - már a drafton is szívesen várnak minden megkeresést más csapatoktól, de igazán július 1. után fognak “szuperagresszíven” fellépni. A cél, hogy tovább gyorsítsák a csapatot, és még egy olyan játékost akarnak szerezni, aki képes kreálni támadásban - a Rotoworld szerint egyébként Malcolm Brogdon, Ricky Rubio, Elfrid Payton, Jeremy Lamb és Seth Curry is potenciális célpont lehet. 

Thaddeus Young lejáró lesz nyáron, és ha távozik, akkor a gárda szeretne a mostaninál is több lehetőséget adni Domantas Sabonisnak, aki csereként kiváló évet futott, bizonyította, hogy megérett a kezdőpozícióra. McMillan egyelőre bizonytalan, hogy hogyan tudnak hosszabb időszakokat együtt tölteni a pályán Myles Turnerrel, ezért elképzelhető, hogy nyáron elsősorban olyan hátvédeket keresnek majd, akik játékszervezés mellett kintről is jól dobnak. Ha ez nem sikerül, akkor viszont felmerülhet az is, hogy elcserélik - Pritchard ugyanis úgy fogalmazott, hogy Sabonis joggal vár nagyobb szerepet, megnézik, hogy ők tudnak-e neki adni... 

McMillan elmondta, hogy a legfiatalabb Holiday-fivér, Aaron Holiday újoncévében nem nagyon tudott bekerülni a rotációba, de jövőre sokkal komolyabban terveznek vele, mert 1-es és 2-es poszton is hatékony játékra lehet képes, ráadásul kiválóan illeszkedne az új koncepcióba, ami nagyobb tempóra, kreativitásra és több hárompontosra épülne. 

Szó esett még Victor Oladipóról is, még nincsenek dátumok, hogy mikor kezdhet el újra edzeni, de a hátvéd nagyon keményen csinálja a rehabilitációt, és azt mondta Pritchardnak a minap, hogy a visszatérése után jobb lesz, mint valaha. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus