Az NBA-játékosok és a csapatok kezdenek összefogni a klubalkalmazottakért

Kevin Love, a Mavericks, a Hawks, a Cavaliers és a Kings mellé egyre többen csatlakoznak ligaszerte.

Kevin Love szinte azonnal 100 ezer dollárt ajánlott a Cavs klubalkalmazottjainak a leállás idejére, hogy tompítsa a kieső jövedelmeket, nem sokkal később maga a klub jelentette be, hogy ugyanúgy fizetnek mindenkit, mintha rendben menne a szezon - gyakorlatilag ugyanezt teszik majd a Sacramentónál is. Mark Cuban még a Dallas utolsó meccse után rögtön elmondta, hogy a rész-munkaidős dolgozóikat is megvédik, ugyanígy tett Tony Ressler, a Hawks tulajdonosa is.

Tegnap csatlakozott hozzájuk Giannis Antetokounmpo és Blake Griffin (szintén 100-100 ezer dollárral), Zion Williamson pedig vállalta, hogy a következő 30 napban ő állja a Pelicans-csarnokban dolgozók fizetését. A 100 ezres adományok szinte teljes egészében olyan közreműködőkhöz kerülnek majd, akiket nem a klub és/vagy a csarnok üzemeltető cége, hanem külső vállalkozások foglalkoztatnak a meccseken, például biztonsági őrökhöz. 

A klubok folyamatosan jelentik be, hogy a felfüggesztés 30 napja alatt fizetik a saját alkalmazottjaikat, így tett a Pistons, Wizards, Trail Blazers (ők a részmunkaidős alkalmazottaknak akkor is kifizetik a sorsolás szerint hátralévő kilenc hazai meccsükön történő közreműködést, ha esetleg ezeknek a meccseknek a lejátszására nem kerülne sor), a Rockets és a Nets is, de várhatóan minden franchise-nál meg fogják ezt lépni. 

A Warriorsnál közösségi összefogás volt, a játékosok és edzők lemondtak a fizetésük egy részéről, a klub tulajdonosi köre is hozzátett egy összeget, így hoztak létre egy 1 millió dolláros alapot a többi alkalmazottnak - közülük egyébként akit csak lehetséges, kéthetes home office-ba küldtek. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus