Az NBA-játékosok kiegyensúlyozottabb fizetéseket szeretnének?

Néhány napja a játékosok új vezetőket választottak a szakszervezet élére, ennek következményeiről beszélt az ismert szakíró, Brian Windhorst.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a játékosoknál tisztújítás volt, és az eddigi vezetőségből (első számú alelnök: LeBron James, további alelnökök: Steph Curry, Carmelo Anthony és Andre Iguodala) mindössze Iguodala maradt. A Warriors veteránja lesz innentől az első számú alelnök, a munkáját pedig Bismack Biyombo, Jaylen Brown és Malcolm Brogdon segíti majd alelnökként. Az elnök egyébként Chris Paul marad, illetve három alelnöknek (Pau Gasol, Garrett Temple és CJ McCollum), továbbá a kincstárnok Anthony Tollivernek továbbra is élő mandátuma - a jövőben ők kilencen alkotják majd a szakszervezet "igazgatótanácsát". 

Amellett, hogy a szervezetben szükségszerű fiatalítás történt, egy nagy tekintélyű, de nem szupersztár veteránt, egy Hornets-cserejátékost, illetve két fiatal, tehetséges, de messze nem szupersztár kalibert választottak a játékosok a vezetőségbe.

Ennek lehetséges hatásairól beszélt az ESPN Jump című műsorában Windhorst, aki elmondta, hogy a jelenlegi CBA (amely 2024-ig lesz érvényben, 2023-ban kilépési lehetőséggel) az elmúlt húsz év leginkább megasztároknak kedvező kollektív szerződése: megemelte a maximumokat, hamarabb lehetővé tette a magasabb összegű kifizetéseket - emellett a CBA jelentősen megemelte a minimum fizetéseket és az újoncszerződések összegét, vagyis összességében a liga legtetejének és legaljának volt igazán jó. A liga derékhadának azonban ez nem volt igazán jó megállapodás így a következő évek valószínűleg arról fognak szólni, hogy egy olyan CBA-t készítsenek elő, amely kiegyensúlyozottabbá teszi a fizetéseket, jó eséllyel úgy, hogy a sztárok fizetési szintjét csökkenti. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus