Az Orlando mesterséges intelligenciát is használ a scouting területén

Az Orlando Magic kizárólagos szerződést kötött a STATS-szal és a jövőben mesterséges intelligenciát is használ a játékosmegfigyelés területén.

Jeff Weltman, a Magic kosárlabdáért felelős elnöke jelentette be, hogy az Orlando NBA-szinten kizárólagos szerződést kötött a STATS céggel, hogy az AutoSTATS nevű, mesterséges intelligenciát tartalmazó fejlesztését használja. A fejlesztés elsősorban az NCAA-játékosok megfigyelését, ezáltal a draftjogok lehető legjobb kihasználását fogja szolgálni - a rendszer közvetlenül a videókból nyer majd ki statisztikai adatokat a mesterséges intelligencia segítségével, és ezekhez a magasabb szintű adatokhoz csak a Magic fér majd hozzá. 

Az elnök elmondta, hogy az első bemutató alkalmával látták, mekkora haszna is lehet a programnak, mivel így nem csak egyes meccsek elemzése, hanem a játékosok összes egyetemi bajnokságban töltött meccse alapján tudnak következtetéseket levonni. A program azért is remek, mert nincs szükség semmilyen, kézzel felvitt statisztikai adatra, azt az AutoSTATS közvetlenül a meccsvideókból nyeri ki. 

A STATS egyébként olyan híroldalak partnere, mint az ESPN, a Yahoo!, a FanDuel, a Sports Illustrated, a The Washington Post, illetve együttműködnek a Microsofttal és a Google-lel is. A rendszereiket használja a német, francia, az olasz, a holland és a török bajnokság, illetve olyan klubok is, mint a Juventus, Chelsea, PSG és PSV. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus