Calvin Booth a Denver Nuggets új GM-je

Az egykor hét csapatban is megforduló, a Malone-Stockton párost "nyugdíjazó" cserecenter veszi át korábbi főnöke, Arturas Karnisovas helyét.

A litván szakember távozása után több jelölt is akadt a Denver GM-pozíciójára, de igazán komoly versenyfutás azért nem volt, a Nuggets elégedett volt Booth munkájával, aki 2017 óta tevékenykedett a klubnál GM-asszisztensként, így Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint övé a GM pozíció - később a szaklapnak a hírt megerősítette egy névtelen forrás a ligától, hozzátéve, hogy a hivatalos bejelentés időpontja a jelenlegi helyzetben bizonytalan. 

A 211 centi magas Booth elvégezte az egyetem négy évét, majd 1999-ben a 2. kör 35. helyén választotta ki a Washington Wizards, 2009-ig összesen 366 alapszakasz-meccsen és 11 playoff-összecsapáson léphetett pályára, a csere-szerepkörnél soha nem jutott igazán előrébb. Booth arról is ismert, hogy 10 év alatt összesen hét csapatban fordult meg - ráadásul Washingtonban és Dallasban kétszer is. Mégsem mondható világvándornak, hiszen öt alkalommal áldozták fel cseretölteléknek, így a liga üzleti oldalának rosszabbik végét elég sokszor megtapasztalhatta a saját bőrén. 

2012-ben a New Orleansnál játékomegfigyelőként kezdte második karrierjét, de egy év múlva már a Minnesota Timberwolves alkalmazta játékosügyekért felelős vezetőként, majd 2017-ben kapta meg a Denvernél a GM-asszisztens posztot, így az elmúlt három évben minden döntéshez köze volt - a Denvernél egyértelműen a folyamatosságra szavaztak a kinevezésével. 

Játékosként legemlékezetesebb pillanata a 2001-es rájátszásban jött el, amikor a Utah Jazz elleni párharcban megszerezte azt a kosarat, amivel a Mavericks továbbjutott Karl Malone-ék ellen:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus