Carmelo Anthony előtt egyre kevesebb a lehetőség

Szó volt egy Knicks-visszatérésről, a Lakers-kapu becsukódni látszik – ha Anthony nem nyilatkozik egyértelműen arról, mit szeretne, lehet, hogy csak Kínában jut neki hely. 

Nemrég Chris Brickley, a játékos személyi edzője nyilatkozott a The Breakfast Club nevű new yorki rádióműsorban, ahol elmondta, hogy a csapatok szerinte attól félnek, hogy Anthony még mindig sztárként tekint önmagára, és majd követelőzni fog, pedig valójában csak egy Dwyane Wade féle búcsúszezont szeretne, ahol mezeket cserélhet, és méltóképpen zárhatja le Hall of Fame-karrierjét. 

Erre gyűjtött reakciókat a The Athletic, Frank Isola beszélt egy olyan vezetőedzővel, akinek csapatával kapcsolatban felmerült Anthony leigazolása – a tréner azt mondta, hogy Anthony jobban tenné, ha maga nyilatkozna a dolgairól, illetve megmutathatná, hogy még képes magas szinten játszani. A csapatokat ugyanis csak ez utóbbi érdekli, nem a búcsúturné, különösen igaz ez a playoffért küzdő gárdákra. 

Shams Charania egy csapatvezetővel beszélt, akinek a csapata esélyes a playoffra, ő ugyanezt mondta: a csapatok azt akarják tudni, hogy Anthony tud-e még nekik segíteni céljaik elérésében, illetve hogy elfogadja a szerepét a csapaton belül, ami egyértelműen a cserepad. Bizonytalanok a klubvezetők, hogy Anthony megbékél-e azzal, hogy sokszor a matchupokon múlik, hogy egyáltalán pályára kerül-e egy-egy összecsapáson – abban egyetértés van, hogy legtöbb gárdának egy fejben ezt lejátszó Carmelo Anthony még mindig nagy segítség lehetne. 

Charania egyébként összeszedett pár nagyon érdekes információt. Ha a New York Knicks meg tudott volna szerezni két elsővonalbeli szabadügynököt a nyáron, akkor vissza szerették volna vinni Anthonyt a gárdához – ez ma már nem reális opció, több klubvezető szerint ha a játékos nem talál magának csapatot, akkor aláírhatna egy napra a New Yorkhoz és úgy vonulhatna vissza. 

A Lakers lehetne még opció LeBron Jamesszel ápolt barátsága miatt, de a szakíró szerint ez is egyre valószínűtlenebb. Egyrészt a gárda több, mint tele van kiscsatárokkal és wingekkel, másrészt a vezetőségben ott van Kurt Rambis, aki anno Anthony Knickses érájának végén éppen a New York alkalmazásában állt. A Lakers-menedzsmentnek így bennfentes infói vannak arról az időszakról, ezek pedig inkább kellemetlenek Carmelóra nézve, mint hasznosak. 

Charania úgy tudja, hogy az előző évadban a kínai bajnokság (CBA) egyik csapata készen állt egy olyan ajánlatot tenni, hogy pár hetes közös munkáért 1 millió dollárt fizessen. Akkor Anthony még nem gondolkodott Kínában és több ügynök szerint sem akart erre az útra lépni, de ha idén nyáron nem talál magának csapatot az NBA-ben, Kínában biztosan komoly pénzügyi ajánlatokat tennének elé. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus