Chris Paul szinte biztosan Oklahomában kezdi meg a szezont

A Russell Westbrook-cserében érkező klasszis irányítónak első körben nem talált új csapatot a Thunder – lehet, hogy egy évig fel is függesztik a keresést.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Sam Presti és Paul ügynöksége folyamatosan kereste a lehetőségeket, hogy mindkét félnek megfelelő megoldást találjanak, de ez egyelőre nem jött össze, így a gárdánál úgy terveznek, hogy az alapszakaszt OKC-ben kezdi meg a játékmester. Wojnarowski szerint egyébként a kezdeti „mindenáron csere” hozzáállás megváltozni látszik mindkét fél részéről – a csapat és a játékos is lát olyan pozitívumokat, amelyek miatt érdemes megpróbálni egy teljes szezont együtt tölteni. Presti szívesen megtartaná egész szezonra, hiszen egy nagyon tapasztalt vezérről van szó, és Paul is lát fantáziát az Adams-Gallinari-Schröder, illetve Gilgeous-Alexander alkotta magban. 

Mivel Paulnak még 3 évre 124 millió dollárja ketyeg, így nagyon nehéz most elcserélni, hiszen mire végbement a Westbrook-Paul tranzakció, a csapatok feltöltötték a sapka alatti helyeiket. Valószínűleg legközelebb december 15., a mostani új igazolások cserélhetőségének megnyílása után mérik fel újra a terepet a felek – az biztosnak látszik, hogy a Thunder egyetlen draftpicket sem áldoz be azért, hogy Pault elpasszolják, akkor inkább megtartják. 

Kapcsolódó hír, hogy Barry Jackson (The Miami Herald) szerint a Thunder és a Heat nem igazán állt közel ahhoz, hogy Pault Miamiba cseréljék. Amíg Russell Westbrookért minden követ igyekeztek megmozgatni, Paulért már közel sem mentek ekkora elánnal, mivel Paul játékértéke már várhatóan jóval kisebb lesz 2021 nyarán, és még akkor is lesz hátra egy év a szerződéséből, miközben a Miami éppen a 2021-es szabadügynök-piacra gyúr. A Heat csak úgy vette volna át Pault, ha visszakapja 2021-es és 2023-as saját elsőköröse feletti rendelkezést – a 2023-as a Thundernél van, a 2021-est pedig kicserélheti a Houston elsőkörösével az oklahomai gárda. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus