CJ McCollumot New Orleansba cseréli a Portland

A Trail Blazers és a Pelicans utolsó simításokat végzi a megállapodáson.

Elsőként Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy komolyan tárgyalnak a felek, majd nem sokkal később Shams Charania (The Athletic) hozta le, hogy a Portland Trail Blazers egyik húzóemberét, CJ McCollumot a New Orleans Pelicanshez cseréli. A fő ellenérték Josh Hart és draftjogok lesznek, emellett pedig további szerződések is szükségesek McCollum 30 millió dollár feletti kontraktusa miatt - Tomas Satoransky 10 milliós lejárója és Nickeil Alexander-Walker 3.2 milliós kontraktusa is a csere részét fogja képezni. 

Frissítés: Wojnarowski szerint a portlandi oldalról Larry Nance Jr. és Tony Snell,  a Pelicans részéről pedig Didi Louzada is bekerül a tranzakcióba. Az ESPN szakértője pontosította a draftjogokat is: egy 2022-es védett elsőkörös és két másodikkörös érkezik a Pelicanstől.

Frissítés: 2022-ben akkor megy át a Pelicans elsőköröse, ha az 5. és 14. választási jog közé esik - ezt a jogot ugyanis tavaly nyáron eladták a Hornetsnek Top14-es védettséggel, vagyis ha nem a lotterybe kerül a pick, akkor Charlotte-ba megy. Ha a pick végül Charlotte-ba megy az idei börzén, akkor későbbi elsőkörös megy majd Portlandbe. 

Frissítés: Larry Nance Jr. 10 millió körüli szerződését úgy tudja átvenni a Pelicans, hogy felhasználja a tavaly nyáron Steven Adams után járó 17 milliós trade exceptionjét. 

Mivel a Portland három játékost ad és négyet fogad, üres helye viszont a csere előtt nem volt a keretben, valakit el kell majd engednie/cserélnie, hogy a tranzakció átmenjen. 

Wojnarowski villámértékelése: a Portland a Pelicans- és Clippers-cserékben elérte, hogy a nyáron 60 millió dolláros helye lesz a sapka alatt, van 21 millió dollárnyi trade exceptionje, ezekkel újra tudja húzni a keretet Lillard körül, de draftjogokat is szerzett, amikkel a jövőt is tudja építeni. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus