Collin Sexton nem tudja, hogyan kell játszani?

A Cleveland Cavaliersnél nincsenek megelégedve az idei draft 1/8-asával - állítólag sem a vezetőségnek, sem a veterán csapattársaknak nem tetszik Sexton játéka és hozzáállása sem.

Joe Vardon (The Athletic) írt egy cikket arról, hogy a Cleveland Cavaliersnél nagyobbak a gondok, mint amekkorának látszanak a csapat jelenlegi játékából és helyezéséből kiindulva.

Több más probléma mellett Vardon kiemelte, hogy információi szerint a Cavsnél lényegében mindenki úgy gondolja, hogy az idei draft 1/8-as helyén kiválasztott irányítónak, Collin Sextonnak egyelőre lövése sincs arról, hogyan kellene (hasznos kosárlabdát) játszani - egyre világosabbnak tűnik, hogy amikor a veteránok arról beszélnek, hogy vannak olyan fiatalok, akik nem tudják, mi a feladatuk, hogyan kellene játszani, vagy mit kellene a pályán tenni, akkor Sextonra gondolnak. Az is általánosan elterjedt vélemény a Clevelandnél, hogy Sextonnak lövése sincs az elzárás-leválás elleni védekezésről vagy arról, hogyan kell másokat helyzetbe hozni, pedig irányító a posztja

Az ohiói együttes tapasztaltabb játékosainak emellett az is a problémájuk, hogy Sexton a vereségek után sem éppen úgy viselkedik, mintha érdekelné, hogy kikapott a csapat - amely egyébként 1-8-cal szerénykedik a ligautolsó pozícióban.

Sexton 9 meccsen 23.7 percet, 11.1 pontot és 2.2 gólpasszt átlagol, de még egyetlen összecsapáson sem volt kezdő. Mint ismert, Tyronn Lue-t menesztette az előző négy szezon során zsinórban négy döntőt játszó együttes, és akkor az is volt az egyik indok, hogy Lue nem rakta ki a veteránokat az aktív rotációból - illetve ha meg is tette, visszarakta őket. A jelenlegi hírek alapján úgy tűnik, hogy nem Sexton, illetve az ő kezdő státusza és játékideje miatt került kenyértörésre a sor - azt is hozzá kell tenni, hogy elsőéves irányítóknál nagyon sokszor előfordul, hogy elveszettek, de később ettől függetlenül is komoly karriert tudnak befutni.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus