Damian Lillard a Milwaukee Bucks játékosa

A háromcsapatos cserében Lillard mellett többek között Jrue Holiday és Jusuf Nurkic is csapatot vált.

Adrian Wojnarowski (ESPN) robbantotta a bombát, hogy véget ért a Damian Lillard-saga. A Portland szupersztárja mégsem Miamiba vagy Torontóba került, ahogyan sokan talán várták, hanem végül a 2021-es bajnok Milwaukee Bucksba, Giannis Antetokounmpo jobbjára.

A cserében a Buckson és a Blazersen kívül a Suns is részt vett: amellett, hogy Lillard a Bucksba került, Portlandbe tette át székhelyét többek között Jrue Holiday és Deandre Ayton is, Jusuf Nurkic, Nassir Little, Keon Johnson és Grayson Allen pedig Phoenixben folytatja. 

A csereüzlet részletei csapatonként lebontva:

Milwaukee Bucks kapja: Damian Lillard

Portland Trail Blazers kapja: Jrue Holiday, Deandre Ayton, Toumani Camara, 2029-es elsőkörös pick, két pick swap (2028 és 2030 elsőkörös a Buckstól)

Phoenix Suns kapja: Jusuf Nurkic, Nassir Little, Keon Johnson, Grayson Allen.

Ez a csere minden bizonnyal komoly üzenet Giannis Antetokounmpónak is, hiszen a Bucks ezzel  valószínűleg görög sztárja hosszabbítását is elősegítette. Érdemes lesz majd odafigyelni a Blazers csapatára is, akik Holiday és Ayton köré egy remek fiatal csapatot húzhatnak fel, bár a legfrissebb hírek szerint a Portland már vevőt is keres a veterán irányítóért, a Suns pedig tovább tudta mélyíteni egyébként is bőséges kispadját.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus