Darko Milicic: A tetteim mindig visszaütöttek

A 2003-as draft 1/2-ese hosszasan mesélt NBA-karrierjéről, hogy mennyire utálta a játékot, és hogy miért akarta megverni egyszer Dikembe Mutombót

Az Origo készített interjút Darko Milicic-csel, a híres 2003-as draft 1/2-esével, amelyben sok érdekes dologról mesélt az egykor óriási tehetségnek tartott kosaras:
 

"A draft előtt megmondta a csapat, hogy a céljuk a bajnoki cím a következő szezonban. Ennek persze örültem, de nem esett le, hogy ezt gyakorlatilag nélkülem akarják elérni. A szezon elején hamar betelt a pohár, és hiába mondták, hogy legyek türelmes, baromira nem érdekelt. Elküldtem mindenkit melegebb éghajlatra, legyen az játékos, edző, vagy klubvezető. Elborult az agyam. Most így visszagondolva, nem is értem, hogy viseltek el. Egy 18 éves hülyegyerek voltam Európából. Ha nekem lenne ma egy ilyen csapattársam, valószínűleg megölném (nevet). Mindent megtettem azért, hogy bosszantsam őket. Ha azt mondták, ne csináljak valamit, csak azért is megtettem.

Egyszer majdnem összeverekedett egy meccsen a legendás Dikembe Mutombóval is.

Annak a vénembernek az volt a mániája, hogy a fiatal centerek ellen úgy fogott pozíciót, hogy torkon könyökölte őket. Velem is megcsinálta, aztán blokkoltam a dobását. Erre teljesen kiakadt, elkezdett magyarázni, de borzalmasan beszélt angolul, ráadásul köpködött is, én meg csak azon tudtam gondolkozni közben, hogy ha leütöm, akkor eltiltanak 5-10 meccsre, pedig így is alig játszom. Ha tehettem volna, kicsinálom és élve megeszem, de nem kockáztathattam.

Azért voltak Detroitban jó meccsei is, de utána sem kapott sok lehetőséget. Volt olyan, hogy megkérte a vezetőséget, hogy cseréljék el?

Folyamatosan kérleltem őket. Már néhány hét után mentem Joe Dumars-hoz, hogy engedjen el. De nem akart, a jövő emberét látta bennem, ráadásul mivel tényleg erős volt a csapat, nem kellettek új játékosok, tökéletesen fel volt építve. Nyugtattak, türelemre intettek, aztán időnként előjött belőlem az őrült. És ez így ment folyamatosan: csináltam valami rosszat, jött a beszélgetés a vezetőkkel. Lecsillapodtam pár hétre, aztán kezdődött elölről az egész. Ez még működött az első két évben, a harmadikban viszont elfogyott a türelmem. Az idegenbeli meccsekre el sem utaztam. Kiköveteltem a cserét, és Orlandóba kerültem a 2006-os All-Star gála előtt."
 

A szerb center mesélt arról is, hogy 16 éve élvezte utoljára a kosárlabdázást, hogy miért kezdett el mégis újra játszani, hogyan tekint magára és NBA-ben töltött időszakára jópár év távlatából, hogyan mentette meg Nikola Pekovicot attól, hogy elcserélje őt a Minnesota, mit talált ki Dwight Howard a Pistons elleni PO-párharcban, hogy ne kelljen annyit pályán lennie, és hogy mi történt vele az NBA után.

A teljes interjút ezen a linken olvashatjátok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus