Darvin Ham lesz a Lakers új edzője

A Bucks eddigi segédedzője veheti át Frank Vogel helyét.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései alapján a Milwaukee Bucks segédedzője, Darvin Ham lesz Frank Vogel utódja a Los Angeles Lakers kispadján. A szakíró arról számolt be, hogy Ham csütörtöki interjúja kiválóan alakult a csapattal, ahol meggyőződtek a rátermettségéről és a szívósságáról is, ezért pénteken 4 évre szóló szerződést ajánlottak neki. Rajta kívül még Terry Stotts és Kenny Atkinson volt döntős a Lakers vezetőedzői posztjáért, de azt követően, hogy másodszor is egyeztettek Hammel, egyértelművé vált számukra, hogy megtalálták az új edzőjüket, és Wojnarowski beszámolójából azt lehet kivenni, hogy így már sor sem került Atkinson második interjújára.

Ham kinevezésében közrejátszott, hogy dolgozott már együtt sztárokkal korábban is, illetve az is az esélyeit javította, hogy mind játékosként, mind segédedzőként nyert már bajnoki címet, előbbit ráadásul pont a Lakers ellen 2004-ben, míg utóbbit Mike Budenholzer segítőjeként tavaly a Bucksnál. A kinevezésében ugyancsak közrejátszott, hogy a segédedzői pályafutását a Lakersnél kezdte meg, 2011 és 2013 között már dolgozott a csapatnál, mielőtt elszegődött volna Budenholzer segítőjének Atlantába.

Az új edzőt LeBron James Twitteren köszöntötte, nagyon izgatott a közös munka miatt, míg Ham korábbi játékosa, Giannis Antetokounmpo amiatt fejezte ki az örömét az ESPN-nek, hogy a szakember végre megkapta a lehetőséget arra, hogy vezetőedző lehessen, nála jobban ezt senki sem érdemelte meg, és szerinte a Lakers is jól fog vele járni, mivel Ham sosem beszél mellé.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus