De'Aaron Fox kezd kiemelkedni a 2017-es draftosztály irányítói közül?

Az egyik szakíró “önmaga továbbfejlesztett változatának” nevezte a Kings irányítóját, egy másik szerint egy sztár születésének vagyunk szemtanúi. 

Ma hajnalban a Kings-Lakers mérkőzésen találkozott egymással De’Aaron Fox és Lonzo Ball, ebből az apropóból két The Ringer-szerkesztő is kiemelte Fox remek szezonkezdését. Foxot nem hogy nem érte el a másodéveseket sújtó visszaesés (“sophomore slump”), de Kevin O’Connor szerint a hátvéd “upgrade-elt” verzióját láthatjuk, aki alkalmazkodott az iramhoz és ugyanazokat a látványos passzokat képes kiosztani, mint az NCAA-ben, csak egy jóval erősebb ligában teszi mindezt. O’Connor azt is kiemelte, hogy a középtávoli és tripladobó technikája szemmel láthatóan komolyan fejlődött a nyáron. Munkatársa, Riley McAtee szerint egész egyszerűen azt láthatjuk, hogy most születik meg egy új sztár, és szerinte a Sacramentónak innentől kezdve az a dolga, hogy minden erejével köré építkezzen. 

Alec Nathan (Bleacher Report) szerint a 2017-es draftosztály magasan húzott irányítói (Fox, Lonzo Ball, Dennis Smith Jr. és Markelle Fultz) közül De’Aaron Fox szintet lépett. A Lakers elleni mérkőzés előtt a 20 éves játékmester 18.5 pontot és 7.5 gólpasszt átlagolt, amihez majdnem 50 százalékos mezőnymutató, azon belül 39.4%-os triplázás társult - újoncként Fox a mezőnyből 41.2, a triplavonal mögül alig 30.7%-kal célzott. A Lakers ellen 21 pontját 8/17-es mezőnnyel és 3/6-os triplázással szerezte, tovább javítva hárompontos dobási hatékonyságát - nem mellesleg a Kings pozitív mérleggel áll Fox irányításával. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus