DeMarcus Cousins a Golden State Warriorsban

A liga egyik legjobb, de súlyos sérülésből lábadozó magasembere, DeMarcus Cousins a kétszeres címvédő Warriorst választotta.

Shams Charania (Yahoo!) jelentette, hogy DeMarcus Cousins elhagyja a Pelicanst, és egy évre, a luxusadós MLE-ért (5.3 millió dollár) a Golden State Warriorshoz igazol. Kevin Durant tegnapelőtt nagyjából ennyi pénzről mondott le, de a luxusadó miatt Cousins ennél többe fog kerülni a klubnak, de amint felépül Achilles-szakadásából (várhatóan 2019 januárja), összeállhat egy Curry-Thompson-Durant-Green-Cousins kezdőötös. Egy közeli forrás azt mondta Marc J. Spearsnek (The Undefeated), hogy Cousinsnak egy valami számított korlátozás nélküli szabadügynökként, hogy olyan csapathoz igazoljon, ahol bajnokságot nyerhet - a kétszeres címvédőnél jelenleg nincs erre esélyesebb gárda.

Chris Haynes (ESPN) egyébként úgy tudja, hogy folytak tárgyalások a Pelicans és a Trail Blazers között egy sign and trade ügyletről, de Cousins nem akart oda igazolni annak ellenére, hogy neki és Jusuf Nurkic-nak ugyanaz az ügynöke. Haynes szerint Cousins végül a Golden State és a Boston ajánlata közül választott - a bostoni pénzben erősebb volt, de végül nem ez döntött. 

Charania úgy tudja, hogy Cousins döntésében Kalifornia mellett az játszott komoly szerepet, hogy a Team USA-nél vele összebarátkozó Kevin Durant és Draymond Green győzködte, majd amikor Bob Myers GM és Steve Kerr vezetőedző is pozitív kicsengésű beszélgetéseket folytatott vele, akkor hozta meg a döntést. Cousins egyébként azt mondta Spearsnek, hogy szerinte ez volt minden idők legokosabb döntése és nagyon reméli, hogy már az edzőtábor kezdetére száz százalékos fizikai állapotban lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus