Dion Waiters nekiment a Miami Heat edzői stábjának

Dion Waiterst tavaly januárban műtötték a bokájával, nemrég tért vissza a Miami aktív keretébe, de máris nyilvánosan kritizálta az edzői stáb munkáját. 

A Miami dobóhátvédje Barry Jacksonnak (The Miami Herald) nyilatkozott, és keresetlen szavakkal szállt bele Erik Spoelstráékba: "a fenébe a türelemmel! Játszani akarok, épp eleget voltam már türelmes. Miért is kellene türelmesnek lennem? Korábban megtettem, de itt az idő, és nem tudom, mire várunk?"

Korábban Spoelstra többször is azt mondta, hogy Waitersnek türelmesnek kell lennie, mert súlyos sérülésből tér vissza, és a Heat eleve bő rotációval dolgozik. Waiters hét meccs óta aktív, de csak öt meccsen kapott átlagosan 15.4 percet, legutóbb a Milwaukee elleni nagyon sima vereség alkalmával is csak 12 percet tölthetett pályán. 

Waiters azt is világosan hozzátette az újságírónak, hogy elfogyott a türelme, és követeli a helyét a kezdőcsapatban - az előző 76 meccséből 73-szor kezdő volt, de amióta visszatért, folyamatosan a kispadon kezdi a mérkőzéseket, ami szerinte nem helyénvaló. 

A Heat helyzete egyébként valóban érdekes, mivel a periméteren nagyon-nagyon bő rotációval dolgoznak, Spoelstra a három alacsonyabb poszton Justise Winslowt, Josh Richardsont és Rodney McGrudert kezdeti, de a padról nagyon sokat tud hozzátenni Dwyane Wade, Derrick Jones és Tyler Johnson is - ehhez a hatoshoz csatlakozott most Dion Waiters, és akkor még ott van a sérüléssel bajlódó, de tavaly még az All-Starra is meghívott szlovén Goran Dragic is, illetve az a Wayne Ellington, aki a szezon egy szakaszában kezdőként játszott, most viszont már kilenc meccs óta pályára sem kerül. (A magas posztokon szintén van tolongás a percekért, Hassan Whiteside és James Johnson Bam Adebayóval és Kelly Olynykkel versenyez.)

A nagyon sűrű keret miatt egyébként van rá esély, hogy a Miami a február 7-ei cserehatáridőig még cserét, vagy cseréket hajt végre - Waiters egyébként nehezen cserélhető, mivel most épült fel, és még a következő két szezonra is összesen nagyjából 25 millió dollárnyi garantált fizetése van. 

A Heathez kapcsolódó információt osztott meg Bobby Marks (ESPN): az egykor Pakson is megfordult Rodney McGruder a Bucks ellen a szezonban 41. alkalommal lépett pályára kezdőként - ez azért lényeges, mert nyáron korlátozott szabadügynök lesz, és a 41 meccsel teljesítette a kezdőjátékosokra vonatkozó kritériumot, így esetében a nyári qualifying offer összege nem 1.93 millió, hanem 3.02 millió dollár. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus