Doris Burke is felépült a koronavírusos fertőzésből

Az ESPN egyik legismertebb kosárlabdás kommentátora, műsorvezetője és riportere csak azután beszélt betegségéről, miután felépült belőle. 

Munkatársa, Adrian Wojnarowski podcastjében mondta el Doris Burke, hogy március 11-én, a felfüggesztés előtti utolsó játéknapon az utolsó lejátszott meccsen, a Mavericks-Nuggets összecsapáson dolgozott, és akkor kezdte el érezni a megbetegedés első jeleit. Ezt követően napokig irtózatos fáradtsággal küzdött, március 14 és 17. között elmondása szerint öt percnél tovább képtelen volt felkelni az ágyból. Múlt héten tesztelték, és a hét elején jött meg az eredmény, miszerint elkapta a vírust. Szerencsére most már tünetmentes és jól érzi magát, komplikációk nélkül esett túl a betegségen. 

Az 55 éves Burke a 80-as évek közepén egyetemi kosárlabda-játékos volt, de nem ment profinak Európába (a WNBA csak 1996-ban indult, addig nem sikerült valódi női profiligát csinálni az Egyesült Államokban), majd 1991-től valamilyen formában szinte folyamatosan dolgozott az ESPN-nek, az egyik legrégebbi munkatársa a médiavállalatnak. 2000-ben az első nő volt, aki New York Knicks-meccset kommentált, 2003 óta az ESPN kosárlabdát követő "kiemelt" csapatának tagja. 2009-től az NBA-döntőkön dolgozott pályaszéli riporterként, 2013-tól az NBA Countdownt vezette Jalen Rose-zal és Avery Johnsonnal, 2017 óta pedig teljes állásban szakkommentál NBA-meccseken - ő az első női szakértő, aki elérte ezt a major ligák kapcsán. 

Doris Burke 2018-ban megkapta a Curt Gowdy Media Awardot, amelyet 1990 óta a Kosárlabda Hírességek Csarnoka minden évben kioszt - egyet a nyomtatott sajtó képviselőinek, egyet pedig az elektronikus médiában dolgozóknak. Burke előtt olyan legendás (szak)kommentátorok kapták meg az elismerést, mint Chick Hearn, Johnny Most, Marv Albert, Dick Vitale, Hubie Brown, Jim Nantz, Doug Collins vagy Craig Sager. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus