Draymond Green szerint nem miatta ment el Kevin Durant a Warriorstól

Green úgy gondolja, ha maradni akart volna Durant, marad, és őt cserélik el - arról is részletesen beszélt, mi játszódott le a híres összeveszésük alkalmával, és hogy mikor változott meg Durant.

A Golden State Warriors magasembere, Draymond Green nem először kerül a hírekbe a hét folyamán, a téma pedig folyamatosan Kevin Durant. Green a Showtime "All the Smoke" című műsorának vendége volt, ahol Matt Barnesnak és Stephen Jacksonnak mesélt arról a híres, 2018 novemberi balhéról, amikor meccs közben a kispadon veszett össze Duranttel.

Green elmondása szerint KD leült a padra, majd rácsapott egyet, hogy "Passzold nekem a kib*szott labdát". Green válaszolt egy "Akkor kezdj el futni"-val, mire Durant megismételte kérését. Green erre már azt reagálta, hogy "Nyugodj le, tesa, szerintem nem tudod, kivel beszélsz. Már azelőtt is All-Star voltam, hogy te idejöttél volna, úgyhogy ne beszélj úgy velem, mintha olyas valaki lennék, akinek fogalma sincs arról, hogyan kell kosarazni." Green ráadásul azt is hozzátette, hogy tudta, Durant fél lábbal már a "küszöbön kívül" van. A GM, Bob Myers és Steve Kerr vezetőedző is megkérték rá, hogy kérjen bocsánatot, és amikor nem volt erre hajlandó, egymeccses eltiltást kapott.

Bár Durant azt sugallta korábban, hogy ez az incidens is szerepet játszott abban, hogy lelépett a Golden State-től, Green szerint nem miatta távozott KD. Green hangsúlyozta, hogy Kevin Durantről van szó - ő (mármint Green) nagyszerű dolgokat tett a Golden State-nél, de ha Durant maradni akart volna, akkor odament volna Myershez, hogy maradni szeretne, Draymondnak meg mennie kell. És akkor Myers megbeszélte volna vele, hogy "Draymond, imádlak, nem foglak rossz csapathoz cserélni, hova akarsz menni?". Ha igazán maradni akart volna KD, akkor marad, ő meg már rég nem lenne a Warriorsnál.

Green kitért még egy témakörre: szerinte a 2017-es döntő után tört el valami Durantben, de nem miattuk, hanem azért, mert a megnyert finálé után másnap még mindig az volt mindenhol a főcím, hogy "Vajon még mindig LeBron James a világ legjobb játékosa?". Stephen A. Smith, meg még rajta kívül rengetegen beszélgettek erről, és mindenki azt hozta ki, hogy továbbra is LeBron a legjobb. Green úgy érezte, itt fordult rosszra a helyzet - mikor elkezdtek készülni a következő idényre, Durant már nem volt boldog.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus