Dwight Howard a Charlotte Hornetshez került

Dwight Howardot a Charlotte Hornetshez cserélte az Atlanta Hawks a 31. draftjoggal együtt a 41. draftjogért, Miles Plumlee-ért és Marco Belinelliért.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) jelentette, hogy az Atlanta Hawks a Charlotte Hornetshez cserélte Dwight Howardot - Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) ezt követően írta meg, hogy Howard és az idei draft 31. draftjoga megy Charlotte-ba az idei draft 41. draftjogáért, Miles Plumlee-ért és Marco Belinelliért cserébe.

A Hornets sokat nem kockáztat, mivel Belinelli még 1 évig szerződésen van, Howard kontratusa 2019-ig szól, Plumlee-é pedig még 3 szezon erejéig, tehát hosszabb távon még ki is takarítottak egy kis fizetést a 2019/2020-as sapka alól. Howard a következő szezonban 23.5 millió dollárt, utána pedig 23.8 millió dollárt keres, míg a távozó páros a most következő idényben 19.1 milliót tesz zsebre (utána Plumlee évi 12.5 milliót keres még 2020-ig), tehát lényegében 4.7 millió dollárral nőtt az idei, illetve 11.3 millióval a jövő évi fizetési listájuk. Mivel azonban teljesen be voltak táblázva, bőven a sapka fölött lettek volna ígyis-úgyis, ezért náluk ez nem számít. Emellett a jobb picket ők kapták.

A Hawks szempontjából már érdekesebb a dolog, hiszen 10 helyet hátracseréltek azért, hogy kapjanak két gyengébb játékost, illetve meglegyen az előbb említett 4.7 millió dollárnyi pluszuk idén, 11.3 milliójuk pedig jövőre. Náluk azért más a helyzet a fizetésekkel (jövő nyáron például csak a két újoncuknak, Prince-nek és Bembrynek, valamint Schrödernek, Bazemore-nak és most már Plumlee-nak lesz élő szerződése), de hogy ki tudják-e használni ezt a keletkező plusz helyet bármire is, az nagy kérdés.

A másik lehetőség az, hogy Howard annyira csapatbomlasztó, hogy úgy döntött Travis Schlenk, hogy még így is megéri elcserélni - ebben az esetben Rich Chóék vállaltak vele némi kockázatot, de mivel nem nagyon van más esélyük előrelépni a fizetéseik miatt, így ez még mindig vállalható rizikónak tűnik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus