Eddigi főnöke testvérét is Chicagóba csábíthatja Arturas Karnisovas

New Orleansból érkezik az új segéd GM, most már csak a Bulls új GM-jének és kisebb vezetőknek a megtalálása van hátra - képbe került egy kétszeres All-Star is.

Mike Singer (Denver Post) írta meg, hogy noha még formális egyezség nincs Arturas Karnisovas és a Chicago Bulls között, de a személyi kérdésekben már döntést kell hoznia a leendő szakmai vezetőnek. Singer úgy tudja, hogy a litván szakember több denveri munkatársát is át akarja csábítani, köztük Pat Connellyt,aki jelenleg (még) a Nuggets játékosügyekért felelős vezetője - és egyébként pedig Karnisovas eddigi főnökének, Tim Connellynek a testvére. Adrian Wojnarowski (ESPN) már azt jelentette, hogy a megegyezés gyakorlatilag megvan, Pat Connelly is érkezik a Bullshoz. 

Egy másik posztot is betöltöttek: a New Orleans Pelicansnál eddig a kosárlabda-adminisztrációért felelős vezető, J.J. Polk lesz az új segéd GM Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint. Polk kifejezetten fizetési sapka-szakértőnek számít, és egyébként Chicagóban szerzett jogi diplomát az Illinois Egyetemen, vagyis a környezet sem lesz ismeretlen a számára.

 Az új GM megtalálsa még nem ilyen egyszerű, Karnisovas tegnap azt mondta, hogy elsősorban afro-amerikai GM-ben gondolkodik. Több jelölt is van, jellemzően más csapatoknál jelenleg segéd GM-ként dolgozók: Calvin Booth (Nuggets), Marc Eversley (76ers), Mark Hughes (Clippers), Matt Lloyd (Magic), közülük Booth érdekes, mert tegnap olyan hírek keringtek, hogy ő lesz Karnisovas utódja a Denvernél. Mellettük Troy Weaver és a korábbi center, Nazr Mohammed (mindkettő Thunder) került még szóba, bár Weaverre nézve az OKC nem adott engedélyt korábban a Bullsnak, hogy tárgyaljon vele a szakmai vezetői pozícióról.

Végül, de nem utolsósorban a kalapban van Michael Finley: a Dallasban anno kétszeres All-Star, 2007-ben a Spursszel bajnoki címet szerző egykori kiváló hátvéd-kiscsatár már jó ideje a Dallasnál dolgozik, mint a szakmai alelnök segítője. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus