Elbukhatja a szupermaxot Bradley Beal

A gyenge csapat miatt sokmillió dollártól eshet el a Wizards hátvédje.

Bradley Beal a szezon végén kiharcolhatja magának a szupermax-szerződés lehetőségét, amennyiben bekerül egy All-NBA csapatba. Az elmúlt idényben ez nem jött össze neki annak ellenére, hogy 25,6 pontot átlagolt 5 lepattanóval, 5,5 gólpasszal, valamint 1,5 labdaszerzéssel, ezzel mind a négy kategóriában karriercsúcsot döntött. Mégsem került be az All-NBA csapatokba, mert a Wizards csak 32-50-nel zárta a szezont - márpedig a szupermax az ő esetében több mint 250 millió dollárt jelentene, szóval ez egyáltalán nem mindegy.

Azonban ez aligha fog változni a következő idényre. A tavalyi keretből Tomas Satoransky, Trevor Ariza, Jeff Green, Bobby Portis és Jabari Parker is távozott, a tervek szerint pedig a fiatal Troy Brown Jr., valamint az újonc, éppen a világbajnokságon szereplő japán Rui Hachimura beépítése élvez majd prioritást, így viszont a csapat mérlege valószínűleg nem lesz jobb. A fogadóirodák 28,5-re lőtték be a Wizards győzelmi over/underét, márpedig 29 győzelem alatti csapatból utoljára tizenöt éve került be bárki is All-NBA csapatba...

Szintén a Washingtonhoz kapcsolódik, hogy Fred Katz, a The Athletic újságírójának forrásai szerint Hachimura ennek ellenére nem fog kezdeni, legalábbis a szezon elején biztosan nem - Davis Bertans lesz majd a kezdő erőcsatár. Katz úgy tudja, hogy Hachimura még meggyőzheti a stábot, de egyelőre nem ő az esélyes, ketten együtt pedig biztosan nem fognak majd szerepelni annak ellenére sem, hogy CJ Miles sérült.

További Wizards-hír, hogy Jordan McRae 200.000 dollárt keresett azzal, hogy most is a keretben van - a szerződésében ezzel a dátummal vált garantálttá ez az összeg az eddigi 200.000 mellé. További 200.000 dollárt kap akkor, ha az első alapszakasz-meccsen is ott lesz még a keretben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus