Elhárult a legnagyobb akadály a Clippers új csarnokának építése elől

Steve Ballmer nem akart tovább csatázni James Dolannel, inkább kicsengeti a Forum árát. 

A Los Angeles Clippers a Staples Center 1999-es megnyitása óta közösen használja a csarnokot a Lakersszel (és az LA Kings NHL-csapatával), azonban Steve Ballmer már jó ideje ügyködik azon, hogy Los Angeles Inglewood nevű városrészében egy saját, ultramodern 18 ezres csarnokot húzzon fel. Több kisebb jogi, környezetvédelmi és egyéb probléma mellett a legnagyobb gondja ezzel kapcsolatban az volt, hogy ugyanitt található a Lakers korábbi otthona, a legendás Forum, ami a Madison Square Garden (MSG) Company, a Knickset is tulajdonló Dolan-vállalat kezében van, és jelenleg zenei koncertek helyszíne.

Dolanék jogi eljárást kezdeményeztek Inglewooddal és Ballmerrel szemben, szerintük ugyanis az új csarnokkal kapcsolatos tárgyalások és tervek megsértik a városrésszel korábban kötött megállapodást, mi szerint Inglewoodban nem építenek olyan létesítményt, ami a Forum konkurenciája lehetne. Azt is nehezményezték, hogy a Forumhoz igen közel eső területet, ahol az új csarnok megépülne, eredetileg már az MSG-nek ígérték, hogy ott egy technológiai parkot létesítsenek, de a város mégis Ballmernek adta el. 

Ez az igen nagy akadály most elhárul, ugyanis egy Ballmer által létrehozott új vállalat 400 millió dollárt fizet az MSG-nek a Forumért, amely továbbra is koncerthelyszín marad, és a dolgozókat is tovább foglalkoztatják – az ügylet 2020 második negyedévében le is zajlik. Ballmer közleményében annyit írt, hogy rendkívüli időket élünk, de hiszünk a közös jövőben, a befektetés pedig jó Inglewoodnak, a Clippersnek és a közösségnek. 

A Forum megvásárlása egyébként jelentősen megkönnyíti majd a közlekedés és a parkolás problémáinak megoldását az új csarnok esetében. A Clippers szerint a csarnok építése 7500, jól fizetett munkahelyet jelent, az üzemeltetés pedig 1500 állandó munkahelyet teremt, emellett Ballmer egy 100 millió dolláros „csomagot” is ajánl, amivel a helyi közösséget tudják majd fejleszteni. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus