Élő eseménykövetés - közeledik a cserehatáridő (21:25)

Buddy Hield a 76ershez, Bojan Bogdanovic és Alec Burks a Knickshez, Gordon Hayward a Thunderhez, PJ Washington és Daniel Gafford a Maverickshez, Patrick Beverley a Buckshoz, Royce O'Neale a Sunshoz, Dennis Schröder a Netshez került, ellenben Dejounte Murray és Bruce Brown Jr. sem váltott csapatot a cserepiac zárása előtt. A Lakers, a Clippers és a Nuggets sem csinált semmit, a Warriors és a Bulls sem robbantott, ellenben Spencer Dinwiddie és Marcus Morris is szabadügynök lehet.

21:25: Az eseménykövetés befejeződött, köszönjük a figyelmet!

21:20: A pletykákban sokat szereplő játékosok közül Dejounte Murray, Bruce Brown Jr., Andre Drummond és Alex Caruso sem váltott csapatot az utolsó napon, ahogyan a Clippers sem mozdította PJ Tucker és Bones Hyland kettősét. Chris Haynes (B/R) értesülései szerint Tucker maradni fog Los Angelesben, nem fogja kérni a kivásárlását.

21:08: Marc Stein (Substack) derítette ki, hogy a Mavericks kicserélési jogot adott a Thundernek a saját 2028-as első körös draftjogára, a Thunder ezért engedett nekik át egy 2024-es első köröst.

21:05: Shams Charania (The Athletic) jelenetette, hogy Cory Joseph a Warriorstól a Pacershez kerül. A Warriors egy második köröst és készpénzt kapott vissza.

21:02: A Celtics Portlandbe cserélte Dalano Bantont, cserébe egy erősen védett második kööst kapnak vissza.

21:00: Hivatalosan bezárt a piac, de még derülhetnek ki információk egyes cserékről.

20:57: Shams Charania (The Athletic) szerint Spencer Dinwiddie szabadlistára kerülhet a Raptorstól.

Adrian Wojnarowski (ESPN) írta meg, hogy Jaden Springert egy második körösért Bostonba cserélte a 76ers.

20:52: Robin Lopezt a Kingshez  cserélte a Bucks, várhatóan szabadlistára fogják tenni.

20:49: Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Dejounte Murray marad a Hawksnál.

Marcus Morris lesz McDermott másik ellenértéke, ő is megy a Spurshöz, de valószínűleg kivásárolják.

20:47: Doug McDermott egy jövőbeli második körös draftjogért a Pacersnél.

20:45: 15 perc múlva zár a piac.

20:15: James L. Edwards (The Athletic) szerint valószínűleg Ryan Arcidiacono is szabadlistára fog kerülni a Pistonstól.

20:11: David Aldridge (The Athletic) írta meg, hogy a Wizards a Thunder és a Clippers idei első körös választásai közül a jobbat kapja meg Daniel Gaffordért Richaun Holmes mellett.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Danuel House Jr. szabadlistára került a Pistonstól, várrhatóan több csapat is megkeresi majd a játékost.

20:00: Egy óra múlva zár a piac!

19:59: Nagytakarítás a Sunsnál: Yuta Watanabe Memphisbe kerül a korábbi Nets-Suns-Grizzlies cserében, de Keita Bates-Diop, Jordan Goodwin és Chimezie Metu is távozni fog Phoenixből.

19:49: Chris Haynes (B/R) szerint egyre valószínűbb az, hogy a Lakers nem csinál semmit, ehelyett inkább a nyáron próbálnak meg sztárt szerezni, mert akkor már három első körös draftjoguk is cserélhető lesz.

19:46: A Pistons szabadlistára teszi Killian Hayest – írta meg Shams Charania (The Athletic).

19:44: Chris Haynes (B/R) számolt be róla, hogy a Nets szabadlistára teszi Harry Giles III-öt.

19:40: Patrick Beverley a saját közösségi oldalán jelentette be, hogy a Bucksba került, Cam Payne és egy 2027-es második körös megy a 76ersbe. Később a neves szakírók is megerősítették ezt.

19:33: Pletyka: a Bucks még mindig keresi az erősítési lehetőségeket, Jake Fischer (Yahoo! Sports) szerint Kris Dunn és Naji Marshall lehetnek kiszemeltek.

19:20: A Grizzlies is beszáll a Suns-Nets cserébe, David Roddy is a Sunshoz kerül. A Grizzlies valamilyen draftjogra kap kicserélési jogot.

19:15: Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Suns három második körös draftjogért és egy még nem megnevezett játékosért megszerezte Royce O'Neale játékjogát a Netstől.

19:13: Marc Stein (Substack) jelentette, hogy a Mavericks megszerezte a Thunder második legrosszabb 2024-es első körös draftjogát, ezt küldhetik tovább a Wizardsnak Daniel Gafford játékjogáért Richaun Holmes mellett. Azt egyelőre nem tudni, hogy mit kap a Thunder.

19:08: A Mavericks egy top 2 védett 2027-es első köröst küld a Hornetsnek.

19:05: Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy megszerezte PJ Washington játékjogát a Mavericks, cserébe Grant Williams, Seth Curry és egy első körös mehet a Hornetshez.

19:00: Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Pistons szabadlistára teszi Joe Harrist.

18:50: Kibővült a Nets és a Raptors cseréje, Thad Young is Brooklynba megy.

18:44: Cserél egymással a Nets és a Raptors, Spencer Dinwiddie Torontóban, Dennis Schröder Brooklynban folytatja.

18:13: Tre Mann és Davis Bertans kettőse mellett Vasilije Micics és valamilyen draftkompenzáció is a Hornetshez kerül Gordon Hayward cseréjében.

18:02: James L. Edwards (The Athletic) írt arról, hogy a Pistons azért fogadta el a Knicks ajánlatát, mert máshonnan sem kaptak volna annak közelében, mint amit Bojan Bogdanovic-ért kértek. A Knicksben fel sem merült, hogy első körös draftjogot adjon a Pistonsnak, Detroitban ezért elfogadták Quentin Grimest, akinek csapatbarát szerződése van.

17:52: Ian Begley (SNY.tv) szerint a Knicks amiatt is lépett most, és szerezte meg a Bogdanovic-Burks kettőst, mert aggódnak amiatt, hogy mennyire lehet súlyos OG Anunoby könyöksérülése.

17:48: Marc Stein (Substack) szerint a Thundertől szerezhet draftjogot a Mavericks Daniel Gafford cseréjéhez.

17:40: Marc Stein (Substack) információi alapján Daniel Gafford cseréje még a levegőben lóg, a Mavericksnek még meg kell szereznie azt a draftjogot, amit utána tovább tudnak küldeni a Wizardsnak.

17:30: Összegezzük a Knicks és a Pistons cseréjét: Bojan Bogdanovic és Alec Burks a Knicksben folytatja, Quentin Grimes, Evan Fournier, Malachi Flynn, Ryan Arcidiacono és két második körös kerül Detroitba.

17:25: Bojan Bogdanovic is a Knickshez kerül! A Pistons Evan Fournier és Malachi Flynn szerződését is átveszi.

17:22: Alec Burks egy Quentin Grimes köré épülő csomagért kerül a Knickshez, és kap két második köröst is a Pistons. 

Üzletelhet a Mavericks és a Wizards is: Daniel Gafford kerülhet Dallasba, míg Richaun Holmes az ellentétes utat teheti meg, és a Wizards kapni fog még valamilyen draftjogot is.

17:18: Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Alec Burks a Pistonstól a Knickshez kerül.

16:55: Tre Mann és Davis Bertans kettőse kerül a Hornetshez Gordon Hayward cseréjében. 

A Pistons és a 76ers is cserél egymással, Danuel House és egy második körös megy Detroitba – a 76ers ezzel pénzügyi rugalmasságot nyert, így tudnak igazolni a kivásárlási piacról is.

16:52: Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Thunder cserél Gordon Haywardért.

16:38: Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Raptors-Jazz cserénél a Thunder, a Clippers, a Rockets és a Jazz választási jogai közül a legrosszabb került bele a megállapodásba.

16:35: Újabb csere! Kelly Olynyk és Ochai Agbaji a Raptorsnál folytatja, míg a Jazz begyűjtötte Kira Lewis Jr. és Otto Porter Jr. játékjogait, valamint egy 2024-es draftra szóló első körös választási jogot.

16:27: Buddy Hield a 76ersnél! A Pacers Marcus Morris és Furkan Korkmaz játékjogáért,  valamint 3 második körös draftjogért mondott le a triplaspecialista hátvédről.

16:25: Noha a nap középpontjában a cserepiac zárása áll, az NBA a pályákon sem áll meg. A program kilenc meccsből áll, lesz Bucks-Timberwolves és Lakers-Nuggets rangadó is – a játéknap felvezetőjét ide kattintva olvashatjátok.

16:20: Miután elhaltak a tárgyalások a Hawks és a Pelicans között Dejounte Murray cseréjéről, Marc Stein (Substack) szerint megnőtt annak az esélye, hogy a hátvéd Atlantában maradjon.

16:08: Jake Fischer (Yahoo! Sports) szerint nyugaton a Suns és a Mavericks lehet a leginkább aktív. Valószínűleg mindkét csapat alternatívák után néz, miután előbbi Miles Bridges, utóbbi Kyle Kuzma megszerzéséről maradhat le. Phoenixben Royce O’Neale vagy Otto Porter Jr. is kiszemelt lehet.

16:03: Chris Haynes (B/R) szerint elhaltak a beszélgetések a Hawks és a Pelicans között, Dejounte Murray valószínűleg nem kerül New Orleansba. Brian Windhorst (ESPN) pedig arra számít, hogy Miles Bridges marad a Hornetsnél, bármilyen cserébe is vennék bele, élne a vétójogával.

15:50: Jake Fischer (Yahoo! Sports) is említett néhány érdekességet. A Celticsnél nem várható további mozgás Xavier Tillman megszerzése után, ellenben a Bucks nagyon aktívan dolgozik a erősítésen. Emellett ő is említést tett arról, hogy a Knicks és a 76ers is megkereste a Pistonst Bojan Bogdanovic és Alec Burks miatt, és úgy tűnik, hogy New Yorkban még nem is tettek le a duó megszerzéséről – a 76ers úgy érezte, hogy nem haladnak a tárgyalások, úgyhogy kihátráltak azokból.

15:45: Ian Begley (SNY.tv) is összeszedett néhány pletykát. A Knicks érdeklődik Alec Burks iránt, ugyanakkor más csapatok is megkeresték a Pistonst, így a 76ers is - a Pistons vezetőségén belül állítólag nincs arról egyetértés, hogy megtartsák vagy elcseréljék a veterán hátvéd-kiscsatárt. Bojan Bogdanovic mozdítását sem lehet teljesen kizárni, iránta is érdeklődött a 76ers, míg a Pistons közismerten Tobias Harrist nézegeti egy ideje, de Philadelphiában egyelőre nem akanak róla lemondani. Begley szavaiból azt lehet kivenni, hogy a Knicks akkor fordulhat Bruce Brown Jr. felé, ha nem jön össze Burks megszerzése, Brown iránt viszont a Jazz is érdeklődik, és Kelly Olynyk szimpatikus is a Raptors számára. A Knicks és a Jazz egymással is kapcsolatban lehet Jordan Clarkson miatt, de a Jazz a Hornets felé is kacsintgat, PJ Washingtont próbálnák megszerezni egy John Collins köré épülő csomaggal. A Knicks lehet, hogy a cserepiac zárása után is aktív lesz, Gordon Hayward és Kyle Lowry is érdekelné őket, ha kivásárolnák a szerződésükből – Hayward esetében úgy tűnik, hogy ő nem fogja erőltetni a kivásárlását, amennyiben marad a Hornetsnél.

15:30: Remélhetőleg nem ez lesz a nap legnagyobb híre: átnevezik a Szezonközi Tornát, a következő idénytől már az NBA Kupa megnyeréséért szállhatnak harcba a csapatok.

15:10: Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be arról, hogy a Pelicans is beszállhat Dejounte Murray-ért, és egyeztettek is róla a Hawks illetékeseivel. A Pelicans CJ McCollum mellé, és nem helyére szeretné a hátvédet, továbbá Onyeka Okongwu-t is szívesen megszereznék Atlantából.

15:00: néhány friss pletyka. A San Antonio Express-Newsnak Gregg Popovich azt mondta, hogy csak akkor cserélnek, ha az nem zavar be a hosszútávbú terveikbe. Jeff McDonald helyi szakíró szerint a Spurs valószínűleg eladni fog az idei deadline-kor, Doug McDermott, Devonte’ Graham és Cedi Osman távozhat megfelelő ajánlat esetén. A Dallas elsősorban winget és magasembert keres, mivel Grant Williams és Maxi Kleber sem nyújt igazán jó teljesítményt/sokat sérült – a Mavericks korábban Kyle Kuzmát nézegette, de most már inkább PJ Washingtont szemelték ki Charlotte-ban. Wojnarowski szerint a Philly és a Detroit Alec Burksről és Bojan Bogdanovic-ról beszélgetett, de leálltak a tárgyalások – a Sixers több játékos kapcsán tárgyalt a Bulls-szal is, köztük volt DeMar DeRozan. Woj szerint Miles Bridges nagyon-nagyon nagy valószínűséggel marad a Hornetsben, a gárda hosszabbítana is vele a nyáron. A Knicks Evan Fourniert és egy elsőköröst adna Bruce Brownért a Torontónak – a probléma, hogy a New York egy 2024-es jogot adna, a Raptorsnak viszont egy későbbi elsőkörös kellene, mert már így két elsőkörössel és a Pistons másodikkörösével rendelkeznek az idei börzén, utóbbi szinte elsőkörösnek számít. 

14:15: ma 21 óráig lehet cserélni az NBA idei szezonjában, íme pár információ, ami fontos lehet a következő néhány órában. 

Játékosok, akik csak beleegyezésükkel cserélhetőek el (ilyen kitétel szerepel a szerződésükben, illetve egyéves vagy 1+1 éves szerződést kötöttek korábbi csapatukkal, és megtartották vétójogukat csere esetére, illetve olyan játékosok, akik aláírták nyáron más csapat offer sheetjét, de korábbi csapatuk meccselte azt):

Bradley Beal, Paul Reed, Matisse Thybulle, Miles Bridges, Jae Crowder, Markieff Morris, Josh Okogie, Mason Plumlee, Russell Westbrook, Kevin Love, Damion Lee, DeAndre Jordan, Thanasis Antetokounmpo. 

A cserepletykákban korábban felmerült játékosok, akik fizetése megemelkedik, ha elcserélik őket (trade kicker):

Harrison Barnes (10%), Tobias Harris (5%), Gordon Hayward (15%), Kyle Kuzma (15%), Zach LaVine (15%), Dejounte Murray (15%), Bobby Portis (15%), Austin Reaves (15%), Klay Thompson (15%), Matisse Thybulle (15%), Jonas Valanciunas (15 vagy 1 millió dollár, amelyik kevesebb). 

Azok a játékosok, akik november 8-át követően kaptak szerződést, illetve ezt követően konvertálták át two-way szerződésüket rendes megállapodássá, nem kerülhetnek bele cserébe:

Daniel Theis (Clippers), Joshua Primo (Clippers), Vince Williams (Grizzlies).

Az idő előtti hosszabbítást aláíró veteránok hat hónapig nem cserélhetőek, amennyiben 5% feletti emelést kapnak és legalább hároméves hosszabbítást írtak alá, így az alábbiak nem mozdíthatóak:

Giannis Antetokounmpo, Kawhi Leonard, Josh Hart, Zach Collins, Jarred Vanderbilt, Miles McBride. 

Szintén nem cserélhető Jaylen Brown, aki 2023 júliusában szupermax hosszabbítást kötött, emiatt 1 naptári évig nem mozdítható. 

Felhasználható TPE-k (Traded Player Exceptions):

Atlanta Hawks: 23.1 millió dollár (John Collins cseréje miatt), 2.6 millió (Usman Garuba), 2.3 millió (TyTy Washington)

Boston Celtics: 6.2 millió (Grant Williams), 1.8 millió (Justin Jackson)

Brooklyn Nets: 19.9 millió (Joe Harris), 18.1 millió (Kevin Durant), 6.8 millió (Patty Mills), 1.8 millió (TJ Warren).

Charlotte Hornets: 1.9 millió (Jalen McDaniels)

Dallas Mavericks: 5 millió (Davis Bertans)

Denver Nuggets: 2.2 millió (Bones Hyland), 1.9 millió (Davon Reed)

Detroit Pistons: 5.7 millió (Marvin Bagley III)

Golden State Warriors: 2.3 millió (Patrick Baldwin), 1.3 millió (James Wiseman)

Houston Rockets: 4.5 millió (Kevin Porter Jr.)

Los Angeles Lakers: 2.7 millió (Patrick Beverley), 2.3 millió (Damian Jones), 1.8 millió (Thomas Bryant), 1.8 millió (Juan Toscano-Anderson)

Memphis Grizzlies: 7.5 millió (Dillon Brooks), 12.6 millió (Steven Adams)

Miami Heat: 9.5 millió (Victor Oladipo), 7.2 millió (Max Strus), 6.5 millió (Kyle Lowry)

Minnesota Timberwolves: 3.7 millió (D’Angelo Russell)

New Orleans Pelicans: 5.7 millió (Kira Lewis)

New York Knicks: 6.8 millió (Obi Toppin), 5.2 millió (RJ Barrett)

Philadelphia 76ers: 6.8 millió (James Harden)

Phoenix Suns: 5 millió (Dario Saric), 1.8 millió (Isaiah Todd), 6.5 millió (Cam Payne), 1.1 millió (Toumani Camara)

Portland Trail Blazers: 8.3 millió (Gary Payton II), 8.8 millió (Damian Lillard), 1.5 millió (Josh Hart)

Toronto Raptors: 10.2 millió (Pascal Siakam), 1.4 millió (Precious Achiuwa)

Washington Wizards: 12.4 millió (Kristaps Porzingis), 5.4 millió (Bradley Beal), 1.5 millió (Chris Paul), 9.8 millió (Monte Morris), 3.5 millió (Mike Muscala)

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus