Előbb kezdődik a szabadügynökpiac - elérkeztek a tankolás végnapjai?

Jó esély van rá, hogy idén hat órával korábban kezdődik a szabadügynökpiac - Rudy Gobert szerint az idei lottery volt a tankolás halála, ami jó - a legnézettebb lottery volt a ma hajnali - Alvin Gentry-nek bejött a babona - Zion Williamson azonnal az öt legértékesebb "vagyon" lesz a ligában?

A ma hajnali lottery gyakorlatilag elhomályosította a nyugati döntő első meccsét és magát a játékot a pályán.

Ehhez az eseményhez tartozik egy érdekes történet. A Cleveland Cavalierst Jeff Cohen képviselte a lottery draft szobában, amikor a csapat négy éven belül háromszor is megnyerte az 1/1-et. Cohen és Dan Gilbert tulajdonos ezt követően összeveszett egymással, az előző két lottery-n már nem volt ott Cohen, az egykor a Cavsnél dolgozó David Griffin, a New Orleans Pelicans jelenlegi elnöke azonban fogta magát, felhívta Cohent, és elkérte tőle azt a fekete-szürke-ezüst csíkos nyakkendőt, amit Cohen minden egyes lottery idején viselt. Ez a nyakkendő most ott volt Alvin Gentry-n, a Pelicans pedig ki is kötött az 1/1-en...

A mostani lottery egyébként 3.9-es nézettségi mutatót ért el, ami nagyon magasan rekord az esemény történetében - a korábbi csúcstartó 2015-re 22%-ot vert rá, a tavalyi évhez képest pedig 77%-os az emelkedés. Zion Williamson miatt óriási volt az érdeklődés, ráadásul az olyan nagy piacon lévő csapatok, mint a Chicago Bulls, a Los Angeles Lakers és a New York Knicks, mind érdekeltek voltak az 1/1-ért - a Knicks végül a harmadik, a Lakers a negyedik, a Bulls pedig a hetedik helyen húzhat majd, ahogy azt reggel már olvashattátok.

Egy neve elhallgatását kérő GM Tom Haberstroh-nak (NBC Sports) azt nyilatkozta, hogy ha Williamson nem a drafton érkezne az NBA-be az első körös újoncoknak kötelező szerződéssel, akkor egészen biztosan maximumot kapna, és még ennél is többet, ha adható lenne ennyi pénz. A GM szerint Williamson ligába érkezésének pillantában azonnal az 5 legértékesebb "asset" közé tartozik majd az egész ligában. A Pelicans új elnöke, David Griffin egyébként a Top3-ba tette ilyen szempontból Williamsont, amikor még a médiában dolgozott.

Nem mindenki szomorkodott egyébként a Pelicansen kívül, hogy az 1/1 New Orleansba került. A Utah Jazz centere, Rudy Gobert twitteren kiírta, hogy a tankolás végét láthattuk, és ennek örülnünk kell - nyilván arra célzott a francia, hogy innentől kezdve abszolút nem éri meg direkt gyenge csapatokat összerakni, mert szinte mindegy, hanyadik helyen nem jut az ember a PO-ba.

A végére pedig egy kishír maradt a szabadügynökpiacról: Tim Bontemps (ESPN) jelentette, hogy a liga jó eséllyel előrehozza az FA-piac nyitását amerikai idő szerint július 1-je 00.00-ról június 30-a este 6 órára, ami magyar idő szerint pont éjfélt jelent hajnal 06.00 helyett. A dolog hátterében természetesen a pénz áll: Amerikában jobban közvetíthető és eladható este 6-kor egy esemény, mint éjfélkor, illetve utána.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus