Érdekes meccsek és párharcok a 2021-22-es alapszakaszban

Ütős nyitónap és nyitóhét, playoff-visszavágók, Hollywood-párosítások, nagy hazatérések és újonc-csaták a 2021-22-es programban. 

Idén is több kiemelt dupla tévés meccs (doubleheader) lesz, a TNT-n kedden 18, csütörtökön 12, az ESPN-en szerdán 21, pénteken 13 alkalommal. Az ABC-n december 11-én indul a szombat esti Primetime-sorozat kiemelt meccsekkel, január 29. és március 12. között a február 18-20. közötti clevelandi All-Star hétvége kivételével folyamatosan. 

Az NBA TV emellett egy 20 meccsből álló sorozatot tervez Center Court címmel, ahol a televíziós közvetítésbe speciális kameraállásokat, újgenerációs analitikai eszközöket és közösségi média-integrációkat építenek be. Az első ilyen meccs október 25-én a Nets-Wizards, a második pedig a november elsejei Raptors-Knicks lesz. 

A nyitónapon, október 19-én a Milwaukee Bucks a Brooklyn Netset fogadja és veszi át az aranygyűrűket, a másik mérkőzésen pedig a Westbrookkal és Anthony-val erősödő Los Angeles Lakers fogadja a Golden State Warriorst. 

A nyitóhéten október 21-én Hawks-Mavericks, azaz Trae Young Luka Doncic ellen, illetve a Miami Heat fogadja a Milwaukee Bucksot. Október 22-én az előző alapszakasz keleti első helyezettje, a 76ers látja vendégül a második Netset, majd a Bulls fogadja a Pelicanst, ami Lonzo Ball miatt lehet pikáns, végül a Lakers otthonába megy a Suns a 2021-es elsőkörös playoff-párharc visszavágójára. 

Karácsonykor Bucks-Celtics, Lakers-Nets, Suns-Warriors, Knicks-Hawks és Jazz-Mavericks meccseket rendeznek. 

A január 17-ei MLK játéknapon a Memphis Grizzlies 20. MLK-napi ünnepi meccsét játssza (Martin Luther Kinget Memphisben lőtték le), a Hawks pedig a Bullst fogadja (MLK Atlantában született). 

A nagydöntő első visszavágóját február 10-én rendezik Phoenixben, a második meccset március 6-án Milwaukee-ban. 

Az ESPN összeszedett néhány tematikus érdekességet.

Jelenkori playoff-rivalizálások: október 20-án Suns-Nuggets, október 30-án 76ers-Hawks, november 21-én Clippers-Mavericks, december 13-án Clippers-Suns, december 15-én Jazz-Clippers lesz. 

Hollywood: November 6-án Carmelo Anthony visszatér Portlandbe a Lakers színeiben, november 17-én az előző két év bajnoka, a Bucks és a Lakers találkozik Milwaukee-ban, december 3-án Lakers-Clippers, január 25-én a Lakers Brooklynban lép fel a Big Three-találkozón. 

Hazatérések: Victor Oladipo és a Miami október 23-án látogat Indianába; a Timberwolves november 13-án lép fel a Clippers otthonában (Patrick Beverley lehet érintett); december 18-án a Knicksnek és Kemba Walkernek Bostonban van jelenése; január 21-én Patty Mills közel 10 év után ellenfélként lép pályára San Antonióban Nets-mezben, január 28-án pedig DeMar DeRozan és a Bulls érkezik a Spurshöz; Az ominózus Green-Durant interjú miatt érdekes hangulatú Warriors-Nets meccsre van kilátás január 29-én. Február 3-án a Miami játékosát, Kyle Lowryt fogják állva ünnepelni Torontóban, ami azért is érdekes, mert 2020. február 28-án játszott itt utoljára, vagyis 706 nap után léphet pályára ismét a Scotiabank Arenában. Március 19-én Russell Westbrook és a Lakers Washingtonban játszik; március 24-én pedig Lonzo Ball és a Bulls látogat New Orleansba. 

Újoncok: október 20-án Cade Cunningham a Bulls ellen, Jalen Green a Timberwolves ellen debütálhat az NBA-ben. A draft első két helyezettje éles meccsen először november 10-én futhat majd össze a Rockets-Pistons összecsapáson. December 3-án Rockets-Magic összecsapás következik, ahol összefut a két remek irányító, Jalen Green és Jalen Suggs. 

Csak a rend kedvéért: az alapszakasz 2022. április 10-én zárul, a play-in meccsekre április 12-15. között kerül sor, a playoff április 16-án, szombaton rajtol el, a nagydöntő első meccsét pedig június 2-án rendezik. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus