Evan Turner visszavonul, a Celtics segédedzője lesz

A 2010-es draft 1/2-es választottja abbahagyja a profi játékot, és a bostoni fiatalok fejlesztésével foglalkozik majd.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy értesülései szerint Evan Turner visszavonul, és a Boston Celtics szakmai stábjához csatlakozik - a játékosok fejlesztésével fog foglalkozni.

2010-ben 1/2-es választott volt az Ohio State Egyetem kiválósága. A Philadelphia Sixers draftolta le, de nem tudta kifutni egy franchise-player karrierívét, dobni sajnos sosem tanult meg - emellett nem volt elit robbanékonysága sem, így pedig hiába volt sokoldalú kosaras.

Újoncszerződése végén került az Indiana Pacershez, majd 2014-ben a Boston Celticshez szerződött két évre, ahol egészen jó szezonjai voltak - nem lesz tehát ismeretlen neki a környezet és a szakmai stáb sem, hiszen Brad Stevens irányította már akkor is a Celticset.

Megcsinálta a szerencséjét: a Portland TrailBlazers rettenetesen kitömte a 2016-os nyár során: 4 évre 70 millió dollárt kapott. Hasznos játékos volt, de nem a bostoni szintjén - az utolsó évére Atlantába került, ahol az újjáépülés miatt nem is nagyon került már pályára.

Karrierszinten közel 100 millió dollárt keresett csak az NBA-szerződéseivel (98.2 millió) - ezek után döntött úgy 32 évesen, hogy befejezi a játékot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus