Gregg Popovich, DeRozan és Mills beszélt a Spurs nehéz helyzetéről

A San Antonio 22 év óta először áll a konferencia utolsó két helyén a szezonnak ebben a szakaszában, erről beszélt a vezetőedző és két húzóember.

Gregg Popovich 1996 óta a San Antonio vezetőedzője, az azóta eltelt bő 22 évben először fordult elő, hogy két egymást követő meccsen is 30 pont feletti különbséggel kapjanak ki. A szezonban ráadásul negyedszer esett meg, hogy a gárda legalább 135 pontot kapjon, az előző 22 évben ez összesen kétszer történt meg - Spurs a 14. helyen áll Nyugaton, ilyenre utoljára 1996-ban volt példa. 

Gregg Popovich a Houston elleni vereség után azt mondta, hogy ez egy olyan játék, amelynek minden elemében folyamatosan meg kell próbálni fejlődni. Támadásban teljesen össze vannak zavarodva, ezzel neki kell kezdeni valamit, jobb munkát kell végeznie. Védekezésben össze kell szedniük az erejüket és tapasztalatukat - ehhez nagyon sok munkát kell elvégezniük. 

Patty Mills idén már a legrégebb óta a San Antonióban játszó kosaras, 2012 óta erősíti a csapatot, ő arról beszélt, hogy a gárda össze van zavarodva és kicsit össze is van esve, de arra kell gondolniuk, amit képviselnek, amikor felveszik a mezt - meg kell érteniük, hogy ők csak rövid ideig vannak itt, de a franchise akkor is itt lesz, amikor ők már rég nem. Egyszerűen arra kell koncentrálniuk, hogy büszkén mondhassák el, hogy viselték ezt a mezt. 

LaMarcus Aldridge egyébként egész szezonban szenved a dobásaival, emiatt egyre kevesebbet vállal, ez pedig nincs jó hatással a gárdára, ugyanakkor DeMar DeRozan arról beszélt, hogy a védekezés a kulcs. Ha semmi nem működik, akkor a védekezéshez kell visszanyúlniuk, ott kell elkezdeniük a rendrakást.

A nyáron a korábbi évek négy meghatározó játékosa távozott vagy vonult vissza (Tony Parker, Manu Ginobili, Kawhi Leonard és Danny Green), a two-way szerződésűekkel összesen kilenc új játékos érkezett, ráadásul többen le is sérültek (Murray, Walker IV, Gasol, Derrick White). Mills szerint ez is nehezíti a dolgukat, mert korábban összeszokott volt a csapat magja, így amikor visszatértek az őszi edzőtáborba, az egy-két-három új ember beépítése mindig elég gyorsan ment. Amikor azonban ennyi új arcot kell megtanítani a csapat játékára, ez nehézkes - elveszett az a folyamatosság, amikor Duncan, Parker és/vagy Ginobili ott voltak. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus