Három szabályváltoztatás lehet az NBA-ben

A liga három szabályváltoztatást is bevezethet már a 2018/19-es idényre - a támadópattanó utáni támadóidőt, az "clear path" szabálytalanságokat és az ellenséges viselkedést, illetve ennek videós visszanézését érintik ezek. Szavazás szeptember 20-21-én.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) és Adrian Wojnarowski (ESPN) szinte egyszerre jelentették, hogy a szeptember 20-21-ei Board of Governors tulajdonosi ülésen három olyan szabállyal kapcsolatban is szavazhatnak majd a tulajok, amelyek már a most következő, 2018/19-es idényt is érinthetik.

A három szabály közül az egyik az lenne, hogy a támadópattanó után csak 14 másodpercre állítanák vissza az órát a jelenlegi 24 mp helyett. Az ún. "clear path" szabálytalanságok büntetését szeretné egyszerűsíteni a liga Versenybizottsága - ezek azok a faultok, amikor valaki ellen úgy szabálytalankodnak, hogy egyébként mehetne egyedül a gyűrűig. A harmadik szabályváltoztatásban pedig kibővítenék az "ellenséges viselkedés" leírását, amire videós visszanézést lehet alkalmazni a játékvezetőknek.

A voksolás során a tulajok legalább kétharmadának meg kell szavaznia a változtatást, akkor léptetik érvénybe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus