Harrison Barnes Sacramentóban, LeBron kiakadt

Zach Randolph és Justin Jackson került Dallasba Barnes helyett, akit mérkőzés közben cserélt el Donnie Nelson - LeBron Jamesnek meg is volt erről a véleménye.

A hajnal folyamán új csapata lett Harrison Barnesnak: a Sacramento Kings megszerezte a kiscsatárt Zach Randolph-ért és Justin Jacksonért.

A Kings ezzel kiírta magát a nyári nagy szabadügynökölésből, már nem lesz maximum sapka alatti helye (amennyiben Barnes lehívja játékosopcióját) - úgy néz ki, hogy Barnest biztosabb célpontnak ítélték meg, és ezzel a lépéssel még az idei rájátszás irányába is tettek egy lépést. Barnes túlfizetett (idén 24.1 millió dollárt keres, a következő idényre pedig van egy 25 millió dolláros játékosopciója), viszont 17.8 pontját úgy hozza, hogy meccsenént átlag 2.5 hármast szór be 39%-kal - erre, illetve egy 3-4-es poszton védekezni tudó emberre nagy szüksége volt a Kingsnek, ha komolyan gondolja az idei PO-ot. Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy a Sacramento hosszútávra tervez Barnesszal.

A Dallas ezzel rengeteg sapka alatti helyet szabadított fel, hiszen Randolph lejáró, Jacksonnak pedig 3.3 millió dolláros szerződése van a következő idényre - így már tényező lesz a Mavs az idei szabadügynökpiacon is, kérdés, hogy Luka Doncic, illetve a sérülés miatt másfél idényt kihagyó Kristaps Porzingis elég vonzó lesz-e ahhoz, hogy már most egy harmadik nagy nevet a csapathoz csábítsanak.

Barnes épp meccset játszott, mikor kijöttek a hírek arról, hogy a csapatgépre már nem kell felszállnia, ami kiverte a biztosítékot LeBron Jamesnél (a Los Angeles Lakers épp a Kings mögött harcol a PO-ért).

LeBron annyit írt ki instagramon, hogy akkor ez teljesen oké, hogy egy játékost elcserélnek mérkőzés közben, mikor fogalma sincs arról, mi történik, bezzeg ha egy kosaras cserét kér vagy szabadügynökként elhagy egy klubot, akkor ő hálátlan és önző. Nincs gondja a cserével vagy azzal, aki meghúzta ezt, hiszen joga van ahhoz, hogy azt tegye, ami szerinte a legjobb, viszont szeretné, ha megváltozna annak a fogadtatása, ha egy játékos ugyanígy a saját érdekeit helyezi előtérbe - ő úgy gondolja, mindkettő teljesen rendben van, csak amíg az egyiket teljes mértékben elfogadják az emberek, a másikat abszolút nem. Anthony Davis lájkolta a kiírást.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus