Hírbejgli 2018-12-25 (12:00)

LeBront először felidegesítették Durant őt érintő kommentjei. Durantnek a mindennapi munkakörnyezet lesz a legfontosabb a nyári döntésénél. A Knicks első számú célpontja KD lesz a nyáron. Garnett szerint itt az ideje, hogy Anthony Davis a Lakershez kerüljön. Paul Pierce nem lepődött meg a Celtics gyengélkedésén. Brad Stevens örült a bostoni játékosok meetingjének. LeBront nem büntetik a rosszul megválasztott dalszöveg-posztja miatt - 2007 óta próbálja meggyőzni a játékosokat, hogy játszanak vele. Jabari Parker iránt minimális a kereslet. A Mavs elkezdte árulni Dennis Smith Jr-t. Harrison Barnes helyrerakta Mark Cubant. Austin Riversnek semmi baja nincs Chris Paullal. Nick Nurse csalódott, hogy a Raptors nem játszik karácsonykor. Giannis Antetokounmpo és Paul George lettek a hét játékosai.

Cserepletykákkal kezdünk. Joe Cowley (Chicago Sun-Times) értesülései szerint Jabari Parker iránt minimális a kereslet, és gyakorlatilag kizárt, hogy rövid időn belül megszabaduljon tőle a Chicago Bulls.

Tim MacMahon (ESPN) forrásai szerint a Dallas Mavericks elkezdte felmérni a terepet, hogy ki mit adna Dennis Smith Jr.-ért. Eredetileg Marc Stein (New York Times) jelentette, hogy a ligában dolgozó vezetők elég szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy Luka Doncic mellé hogyan passzol Smith, és bár a Dallas vezetősége azt nyilatkozta Steinnek, hogy nem árulják aktívan az irányítót, más csapatok GM-jei szerint a Mavs elkezdett mozgolódni ezen a fronton. A texasi gárda -6.1-es net ratinggel (100 támasásra vetített dobott és kapott pontok különbsége) áll, ha Doncic és Smith is a pályán van, míg összességében +1.5 az együttes mutatója.

Az is a Dallashoz tartozik, hogy Harrison Barnes visszaszólt a klub tulajdonosának, Marc Cubannek - mint arról szombat délben írtunk már, Cuban azt nyilatkozta, hogy sokkal jobb lenne a liga, ha a legnagyobb amerikai tehetségeket elküldenék Szlovéniába, hogy megtanulják, hogyan kell kosarazni. Barnes azt mondta, hogy a kijelentéssel nem ért egyet, ha meg vicc volt, akkor nem tartja poénosnak ezt a megnyilvánulást. A kiscsatár úgy érzi, hogy attól igazán különleges a liga, hogy a világ minden tájáról, teljesen különböző hátterrel érkeznek a játékosok, így különbözik a játékról alkotott nézetük is - ennek inkább örülni kellene, mert mindannyian szívesen tanulnak a másiktól és tanítják a másikat.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Paul George, illetve a Milwaukee Bucks vezére, Giannis Antetokounmpo lettek a hét játékosai nyugaton és keleten. George 3-1-es hetet produkált a Thunderrel, mialatt 35.3 pontot, 11.3 pattanót és 5.0 gólpasszt átlagolt, míg a görög szupersztár szintén 3-1-et teljesített a Bucksszal, neki pedig 24.0 pont, 10.3 pattanó és 5.3 gólpassz voltak a számai.

Természetesen nincs morzsa LeBron James nélkül, ma is ugyanez a helyzet. Egyrészt a liga nem fogja büntetni Jamest a "zsidó pénz" kiírása miatt, amelyről tegnap este már beszámoltunk - LeBron elnézést kért, az NBA pedig elfogadta ezt.

Másrészt James leült interjúzni Rachel Nicholsszal (ESPN), akinek elmondta, hogy 2007 óta próbálja meggyőzni a játékosokat, hogy szerződjenek az éppen aktuális csapatához, semmi új nincs abban, hogy szeretne együtt játszani mondjuk Anthony Davisszel. Sokszor visszautasították ezt a lehetőséget a többiek, főleg amikor a Cavsnél játszott, ahova Ray Allen, Michael Redd, Chris Bosh és Joe Johnson sem ment el, hiába hívta őket (egyszerűen nem akartak Clevelandbe menni), ettől függetlenül sokszor sikeres volt a próbálkozása. Miamibe nem volt nehéz odacsábítani az embereket, és úgy érzi, hogy Los Angelesszel is ugyanez lesz a helyzet. Azt is hozzátette James, hogy fontos, hogy bizonyítsanak mindenkinek, szabadügynöknek és jelenlegi Lakers játékosnak egyaránt, hogy képesek nyerni, méghozzá most.

James azt is elmondta, hogy először felbosszantotta magát azokon a kommenteken, amiket Kevin Duranttől olvasott pár hete - a Golden State Warriors sztárja azt mondta, hogy LeBron csapataiban mérgező a környezet. James bevallotta, hogy először nagyon feldúlt volt, nem is értette, hogy ez honnan jött, de tudja, hogy a média hogyan alakítja olykor az elhangzottakat, ezért szerette volna tudni, hogy mi is volt pontosan az, amit Durant mondott és milyen kontextusban. Felhívta őt KD, és elmondta neki, hogy szerinte kiforgatták a szavait, meg egyébként sem haragtartó - túl boldog ahhoz, hogy hagyja, hogy az ilyen dolgok elvonják az idejét a pozitív dolgokról.

A megemlített Kevin Durant Chris Haynesnek (Yahoo Sports) arról beszélt, hogy egyáltalán nem érdekli az, hogy ki mivel akarja meggyőzni, mert ő akarja meghatározni, hogy milyen környezetben szeretne lenni a továbbiakban - sokkal jobban érdekli az, hogy egy csapat hogyan működik napi szinten, mint az, hogy milyen látványos tervekkel tud előállni. Azt szeretné tudni Durant, hogy mindenkit ugyanúgy felelősségre vonnak-e, és hogy mindenki élvezi-e a munkáját az adott csapatnál és azt, hogy kosarazhat - saját bevallása szerint pontosan ezt kapja most a Golden State-nél.

Szintén Duranthez tartozik, hogy Frank Isola (The Athletic) értesülései szerint a New York Knicks gyakorlatilag all-int mond a kiscsatár esetében, mindent egy lapra feltéve próbálják meggyőzni, hogy igazoljon a csapathoz. Egy jónevű játékosügynök állítólag azt nyilatkozta az újságírónak, hogy mindenki szerint a Knickshez szerződik Durant.

Ha már szóba került Anthony Davis is, akkor folytassuk vele, miután Kevin Garnett Martin Rogersszel (USA Today) beszélgetett. A visszavonult legenda szerint azok a napok, amiket Davis a New Orleans Pelicansnél tölt, talán nem elpazarolt napok, de nem igazán számítanak. Szerinte elég ideje van már a magasember New Orleansban - itt az ideje a váltásnak, méghozzá most, nem lesz ennél jobb pillanat. Garnett arról is beszélt, hogy a Lakershez kell kerülnie Davisnek, mert minden adott lenne számára, hogy 6-7 egészen kiváló éve legyen, márpedig KG szerint az több mint jelzésértékű, hogy LeBron legjobb barátja képviseli Davis érdekeit is.

Egyik Celtics-legendától a másikig: Paul Pierce Chad Finn-nek (Boston.com) a Boston Celticsről beszélt. Pierce azt mondta, hogy a Celtics legtöbb játékosa még most próbál minél nagyobb névre szert tenni. Amikor ő, Garnett és Ray Allen összeálltak, már mindannyian befutott játékosok voltak, és tudták, hogy kisebb szerepük lesz, mint korábban, kevesebbet fognak rádobni, és kevesebbet lesznek a pályán is - ezt egy fiatalabb játékosnak sokkal nehezebb elfogadni. Pierce egyáltalán nem lepődött meg a Boston mostani gondjain, mert Kyrie Irving és Gordon Hayward visszatérésével sokaknak teljesen más szerepük lett, mint volt az előző idény rájátszásában, ezért nem tudnak kiegyensúlyozottak lenni. Nehéz megérteni egy játékosnak, hogy tavaly nagy hasznára volt a csapatnak, most viszont szintén az együttes érdekében egy másik szerephez kell hozzászoknia. Nyerni akarnak, de emellett ki akarnak teljesedni egyénileg is - a lejáró szerződéseket is figyelembe kell venni, úgyhogy rengeteg minden közrejátszik ilyenkor, néhány dolog pedig a legfőbb cél útjába tud állni, ezt látja a mostani Celticsen.

A bostoni problémákról Brad Stevens vezetőedző is beszélt - a Celtics játékosai nemcsak a Milwaukee Bucks elleni vereség után gyűltek össze, hanem volt egy 90 perces meeting másnap is. Stevens úgy érzi, hogy mindig megfelelő az időpont egy ilyen megbeszélésre, ha egy csapatban van 15 játékos, akik jó szándékkal akarják megbeszélni a dolgokat, és képesek megosztani egymással a gondolataikat. A tréner szerint ezek az edzői szakma leírhatatlan pillanatai - ha a játékosok szándékai megfelelőek, soha nem lehet azt mondani, hogy ennek nincs helye az öltözőben, márpedig esetükben is nagyon pozitív volt ennek a diskurzusnak a kicsengése.

A Houston Rockets hivatalosan is leigazolta Austin Riverst, aki Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) elmondta, hogy semmi baja nincs Chris Paullal - ha lenne, nem igazolt volna a Houstonhoz. Rivers dicsérte is Pault, akinek szerinte nagy befolyása van a Rocketsre, Hall of Fame irányító, és ha tényleges problémájuk lett volna egymással, nem lenne a Rocketsnél - ez mutatja szerinte, hogy semmi komolyabb zűr nem volt közöttük. Mike D'Antoni vezetőedző azt mondta, hogy Rivers egy újabb helyzetkreáló, ami fontos számukra, főleg amíg Paul nem tud játszani. A tréner kiemelte, hogy Rivers védekezik is, jó NBA játékos, mélyebb lett miatta a keret, és nem kell túljátszatniuk Eric Gordont vagy másokat.

A végére pedig a Toronto Raptors vezetőedzője, Nick Nurse maradt, aki a Philadelhia Sixers elleni vereség után bevallotta, hogy csalódott, hogy a liga legjobb mérlegével rendelkező csapata nem játszik karácsony este. Nurse szerint ez egy kiemelt nap, a csapat szeretne pályára lépni, és a szurkolók is szívesen látnák őket, emiatt szomorú.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus