Hírmorzsák 2014-08-01 (10:00)

Egyre nagyobb a feszültség Rose képviselői és a Bulls vezetősége között? A játékos hallott már erről, Jerry Reinsdorf tagad, Rose ügynöke hárít. Bosh közel volt ahhoz, hogy a Rocketshez szerződjön. Lowry szerint nem a Raptors volt a legesélyesebb a szerződtetésére. Wall döntőbe akar jutni idén a Wizards-dzal. Barton szerződése garantálttá vált a Blazersnél. Bayless hivatalosan is a Bucks játékosa, Kidd jelenléte volt számára a legvonzóbb. A Nuggets aláírt Gary Harrisszel és Nurkiccsal is, Jokic egyelőre marad Európában. Shaqet beperelték. Kobe Kínában játszott a helyiekkel a Nike promócióján, Klay Thompson és Korver pedig a Team USA edzésén "mérkőztek meg" a triplavonalon túlról (videók).

Joe Cowley (Chicago Sun-Times) forrásai szerint egyre nagyobb a feszültség Derrick Rose képviselői és a Chicago Bulls között, egyre kevesebbet beszél egymással a két "tábor", és a játékos most azon (is) dolgozik, hogy kicsit csillapítsa a kialakult indulatokat. Cowley úgy tudja, hogy az alapgondot az jelentette, hogy Rose testvére, Reggie, illetve ügynöke, az egykori Bulls-játékos, BJ Armstrong oda-oda mondogattak a klubvezetésnek - Armstrong állítólag nem kifejezetten kedveli volt csapattársát, a franchise egyik jelenlegi GM-jét, John Paxsont, bár ezt az ügynök tagadta. Cowley forrásai szerint az sem segített a helyzeten, hogy bár a gárda vezetősége szerette volna, Rose nem nagyon próbálta meggyőzni Carmelo Anthonyt arról, hogy igazoljon hozzájuk, ráadásul arról sem tudtak, hogy a csapatvacsorán sem lesz ott, amit "Melo estéjén" szerveztek.

A cikk szerint Rose bevallotta, hogy hallott a csapat és a "sleppje" közti nézeteltérésről. Örül, hogy személyesen nem élte még át ezt, mert nem nagyon szeretne ennek az összetűzésnek szem- vagy fültanúja lenni. Azt ettől függetlenül szeretné tudni, honnan, kitől, miből adódnak ezek a problémák, ugyanis amikor ő jelen van, úgy tűnik, hogy semmiféle ilyen dologról nincs szó, és nagyon zavarja, hogy azt viszont már hallotta bizonyos emberektől, hogy amikor nincs jelen, akkor egyáltalán nincs minden rendben a két fél között. Bár Anthonyt nem nagyon győzködte, Pau Gasolt sokkal inkább, erről pedig annyit mondott Rose, hogy tudta, hatékonyan tud együtt játszani a spanyol magasemberrel. Szerinte Gasol keleten nagyszerű dolgokra lesz képes, főleg abban a stílusban, amiben ők játszanak, és amennyi labdát eljuttatnak a festékbe a magasembereiknek.

A Bulls tulajdonosa, Jerry Reinsdorf nem sokat késlekedett, pár órával később hivatalos közleményben tagadta, hogy bármilyen gond lenne a vezetőség, a szakmai stáb és Rose vagy bármelyik másik játékos között. Reinsdorf szerint éppen ellenkezőleg, nem emlékszik arra, hogy bármikor korábban ennyire egy irányba húzott volna az egész társaság, ennyire mindenki egy célért küzdött volna. Szerinte a Chicago Sun-Times híresztelése csak arra ment ki, hogy megakadályozzák őket céljaik elérésében, aláássák a jelenlegi kitűnő hangulatot, morált az öltözőn belül, illetve hogy a Bulls nevét besározzák. Nagyon csalódott, hogy névtelen forrásokra és teljesen téves kijelentésekre alapozva nem létező kitalációkat lehet nyilvánosságra hozni, szerinte az egész cikknek semmi valóságalapja nincs, csak fikció.

Rose ügynöke, BJ Armstrong azt mondta a felvetésekre, hogy senki nem fog interjút adni, csak Reinsdorf és Rose, neki nincs miről beszélnie, ha van valami, akkor ettől a két embertől fogják megtudni. Armstrong szerint pletykákról van szó. Nagyjából 50-szer találkozik egy évben a tulajdonossal, és csak az érdekli, hogy a kettejük között lévő kapcsolatról Reinsdorfnak mi a véleménye, másé nem számít.

A Miami Heat magasembere, Chris Bosh tegnap hivatalosan is aláírta új, 5 éves, 118.7 millió dollárt érő szerződését. Bosh egy rádióműsorban azt is elmondta, nem fog hazudni, nagyon közel volt ahhoz, hogy megegyezzen a Houston Rockets-cel. Nagyon furcsa volt a helyzet, mert nagyon sokáig vártak, ő pedig nem tudta, mi is folyik pontosan LeBron James és a Heat körül, a többi együttes pedig nagyon agresszíven próbálta megszerezni. Amikor LeBron döntött, akkor kerültek egyenesbe a dolgok, de addig fogalma sem volt arról, mi fog történni.

A Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry Jared Zwerlingnek (Bleacher Report) elárulta, nem a kanadai együttes volt mindig a legesélyesebb arra, hogy hozzájuk írjon alá ezen a nyáron, de Masai Ujiri GM nyélbe akarta ütni az üzletet, ez pedig sok mindent megkönnyített. Ő és képviselői, valamint a Raptors is üzletként fogták fel a tárgyalásokat. Nem akart másokra várni, a saját döntését akarta meghozni.

A Washington Wizards sztárját, John Wall-t a Washington Post újságírója faggatta Las Vegasban, a Team USA edzőtáborában arról, mik a céljai a következő idényben. Wall azt mondta, hogy döntőbe akar jutni, csak ezt tűzheti ki maga elé. Voltak már a második körben, tudják, mi kell a sikerhez. Tudják, hogy ehhez mindenkinek egyénileg is fejlődnie kell, és szerinte a vezetőség is nagyszerű munkát végzett, nagyon fontos láncszemeket, tapasztalt, veterán játékosokat igazoltak, akik tudják, mi kell ahhoz, hogy győzni tudjanak.

A Portland TrailBlazers dobóhátvédjének, Will Bartonnak tegnap teljesen garantálttá vált a szerződése, így 15 fős az oregoniak játékosállománya jelenleg. A 2012-es draft második körében választott játékos 915.000 dollár körül fog keresni a következő idényben. Neil Olshey GM e-mailben azt írta az Oregoniannek, hogy Barton legalább annyit fejlődött játékosként és profiként is, mint bárki más a Portland keretéből. Kontraktusa harmadik évének lehívása mutatja, hogy milyen sokat dolgozott, és milyen sokat jelent a franchise számára.

A Denver Nuggets tegnap hivatalosan is szerződést kötött két elsőkörös újoncával, Gary Harrisszel és Jusuf Nurkiccsal. A bosnyák centerrel kapcsolatban eleinte nem volt bizakodó a Nuggets vezetősége, mivel Nurkic kijelentette, hogy az utánpótlás és a felnőtt válogatottban is játszani akar idén nyáron, a nyári ligában azonban nem. Bár SL meccseken nem lépett pályára, már a válogatottól is távozott a napokban, tegnap hivatalos is lett, hogy idén nem lesz ott a bosnyákok keretében, úgyhogy úgy tűnik, Amerika mégis vonzóbb volt. Chris Dempsey (Denver Post) értesülései szerint a 42. kihúzott Nikola Jokic szinte biztosan marad Európában, vele egyelőre nem számolnak a coloradóiak.

A Milwaukee Bucksnál is alakulnak a dolgok. Tegnap hivatalos lett Jerryd Bayless szerződtetése - a hátvéd 2 évre 6 millió dollárt fog kapni, kontraktusa teljes mértékben garantált. Bayless az Associated Pressnek elárulta, hogy számára a legvonzóbb Jason Kidd jelenléte volt, mert nagyon sokféleképpen tud segíteni számára az új vezetőedző. Szerinte nem sok olyan szakember van a ligában, mint Kidd. Bayless és Johnny O'Bryant leigazolása után lemondtak egyébként Ekpe Udoh és Marquis Daniels jogairól, így nagyjából 7 millió dollárnyi helyük maradt a sapka alatt. Több hírforrás is megerősítette, hogy Greg Foster otthagyta a Philadelphia Sixers kispadját azért, hogy a Bucks második számú segédedzője legyen jövőre.

Shaquille O'Nealt beperelték. Mint arról április végén mi is beszámoltunk, az egykori NBA sztár egy veleszületett fogyatékossággal élő embert parodizált twitteren, akitől azután elnézést kért. Úgy tűnik, Jahmel Binionnak kevés volt a "bocsánat", szerdán beperelte O'Nealt, akitől több mint 25.000 dollár kártérítést kér.

Egy érdekesség, bár gyakorlati haszna nem sok van: a liga hivatalos twitterfiókjának címe, az @NBA ott lesz a hivatalos meccslabdákon a következő idényben.

A végére pedig pár videó Kobe Bryant kínai Nike RISE promóciójáról:

Itt pedig Kyle Korver és Klay Thompson "tripladobó párbaja" a Team USA edzéséről:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus