Hírmorzsák 2014-12-16 (11:00)

Robin Lopez eltörte a jobb kezét, egy hónapra kiesett a játékból. Jabari Parker bal térde elég komolyan megsérült. Dwight Howard még csak próbál visszaszokni a meccsritmushoz és a regenerálódáshoz. A Pelicans nem cseréli Tyreke Evanst, hiába érdeklődnek iránt. Ellentmondó információk Greg Monroe-ról - mégis eladó egy első körösért? Gentry és Mark Jackson is a kalapban a Kingsnél, most Karl tűnik befutónak. D'Alessandro szerint ő menesztette Malone-t, Cousins szomorú a tréner távozása miatt, de bízik a vezetőségben. Stephensont minden erejével próbálja elcserélni a Hornets. Napier és Whiteside újra a Heatnél.

A Portland TrailBlazers San Antonio Spurs felett aratott ma hajnali győzelme vezéráldozattal járt, miután Robin Lopez eltörte a jobb kezét a harmadik negyedben, egy pattanó közben. A Yahoo Sports forrásai szerint egy hónapot kell kihagynia a középjátékosnak, aki ma találkozik egy kézspecialistával Portlandben.

A Milwaukee Bucksnál is lehet izgulni, ugyanis Jabari Parker a Phoenix Suns elleni mérkőzés harmadik negyedének elején bal térdét fájlalva a földre zuhant, és úgy kellett bevinni az öltözőbe, mert magától nem volt erre képes. A Bucks hivatalos verziója szerint csak meghúzódott a térde, de nyilvánvalóan további vizsgálatokat végeznek majd rajta.

A Houston Rockets centere már túl van a problémákon, Dwight Howard tegnap egy nem kötelező edzésen is részt vett. A center erről Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) azt nyilatkozta, hogy szervezetének hozzá kell szoknia ahhoz, hogy játszik, majd regenerálódik, ez a folyamat egy kihagyás után nagyon lelassul. Azt is elmondta, nem kérdés, hogy szerdán játszani fog.

Howard Beck (Bleacher Report) értesülései szerint a New Orleans Pelicanst több csapat is megkereste Tyreke Evansszel kapcsolatban, de a csapat szeretné megtartani a kosarast, mert nagyon elégedettek azzal a teljesítménnyel, amit ebben az idényben nyújt.

A Detroit Pistons magasemberéről, Greg Monroe-ról ellentmondó információk jöttek ki. Tegnap este a USA Today azt írta, nem mond le no-trade lehetőségéről, Sean Deveney (Sporting News) azonban azt írta, forrásai szerint Monroe szinte bárhova elcseréltetné magát, csak elkerüljön a Pistonstól, a csapat pedig egy első körös picket kér érte. Maga a játékos cáfolta ezt David Mayónak (MLive), Stan Van Gundy pedig azt mondta, nem próbálják elcserélni a magasembert - attól függetlenül, hogy tudják, van érte érdeklődő.

A Sacramento Kingsszel kapcsolatban még több hír jött ki tegnapi edzőváltásuk után. Egyrészt az előbb említett Beck szerint Mark Jackson és Alvin Gentry is az első számú célpontok közé tartoznak, akik átvehetik a vezetőedzői posztot. Másrészt nemcsak a run&gun stílus jöhet el Michael Malone menesztésével, hanem a Vivek Ranadive tulajdonos által ősszel már beharangozott 4-az-5 elleni védekezés, amelyben egy ember az ellenfél palánkja alatt marad - ezt is kipróbálhatja a csapat Malone távozását követően.

Tegnap megvolt egyébként a sajtótájékoztató is Malone menesztésével kapcsolatban, ahol Pete D'Alessandro GM elmondta, az ő döntése volt a tréner elengedése, és nem a győzelmek és a vereségek számával volt kapcsolatos, hanem alapvető kosárfilozófiai ellentét volt köztük. Nemcsak Malone, hanem első számú segítője, Chris Jent is távozott, ami nem meglepő, ő Malone jobb keze volt gyakorlatilag. A csapat sztárja, DeMarcus Cousins azt nyilatkozta a riportereknek, hogy őt semmiről nem tájékoztatták, nagyon szomorú, de bízik a vezetőségben és ítélőképességükben.

Tegnap már nyilvánosságra került, hogy Chris Mulliné a Kings kispadja, ha akarja, ám a korábban többször is szóba kerülő Howard Beck (Bleacher Report) szerint ugyanez igaz George Karlra, ezt az infót pedig Jason Jones (Sacramentoo Bee) is megerősítette. Karl tegnap egy rádióadásban elmondta, hogy ha a csapat érdeklődik iránta, ő szívesen lesz a vezetőedző, úgyhogy könnyen megegyezhet a két fél.

Az Indiana Pacersnél szerencsére nem változnak a szerepek. A tulajdonos, Herb Simon ugyan lenyilatkozta, hogy nem gördít akadályt Lance Stephenson visszaszerzése elé, de Candace Buckner (Indianapolis Star) forrásai szerint a döntés az elnöké, Larry Birdé és a GM-é, Kevin Pritchardé. Rick Bonnell (Charlotte Observer) jelezte, hogy Stephensont a Charlotte Hornets minden erejével megpróbálja elcserélni, de nincs közel a megállapodás egyik fronton sem.

A Miami Heat visszahívta a D-Ligából Shabazz Napiert és Hassan Whiteside-ot is. Előbbi 22 pontot, 3 gólpasszt és 2 pattanót, utóbbi pedig 21 pontot, 12 pattanót és 4 blokkot jegyzett a Sioux Falls Skyforce legutóbbi meccsén.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus