Hírmorzsák 2015-01-19 (10:45)

Kobe szerint nehéz úgy kihívásokat találni, hogy nem a bajnoki címért küzdenek. Bryant a következő három meccset kihagyja. Miles Plumlee-t elcserélné a Suns. Douglas-Robertset kitette keretéből a Celtics. Ainge tegnap találkozott Prince-szel, beszéltek a hogyan továbbról. Draymond Greent dicsérte Gentry. Durant szerint a cserepletykák a liga részei még akkor is, ha emberként nehéz a rólad szólókat feldolgozni. Sanders le akarja tenni a marihuánát, szeretné folytatni kosaras karrierjét.

Arról már tegnap este beszámoltunk, hogy a Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant Bill Plaschke-nek (Los Angeles Times) azt nyilatkozta, megfordult már fejében, hogy korábban vonuljon vissza, mint hogy lejárna jelenlegi szerződése. Bryant azt is hozzátette, jelenleg nem hiszi, hogy így fog történni, de bármi lehetséges. Mindig új kihívásokat kell találni szerinte, és úgy, hogy nem bajnoki címért küzd, elég nehéz ez a feladat. Úgy érzi, a pihentetés segít, hogy hosszabb legyen pályafutása, és megelőzi, hogy megint elszakítsa Achillesét. Jelenleg nagyon fáj mindene, és ha eljut arra a pontra, hogy már nem akarja ezt csinálni, akkor abba is fogja hagyni azonnal.

Szintén Bryanthez tartozik, hogy Janis Carr (Orange County Register) értesülései szerint a csapattal utazik ugyan a hárommeccses idegenbeli túrájukra, de nagy valószínűséggel egyik mérkőzésen sem fog pályára lépni - a Suns, a Pelicans és a Spurs elleni összecsapások következnek a Lakersnek.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Phoenix Suns elkezdte árulni Miles Plumlee-t - a játékos ügynökével, Mark Bartelsteinnel együtt dolgoznak azon, hogy új csapatot találjanak a centernek. A dolog nem meglepő, mivel Plumlee novemberben még 23.5 percet átlagolt, de Alex Len egyre nagyobb teret nyert azóta, érkezett Brandan Wright is nemrég, így ebben a hónapban már csak 13.5 percet tölt a parketten meccsenként. Stein úgy tudja, hogy legalább egy első körös draftjog a harmadéves középjátékos ára.

Az említett Wright a Boston Celticstől érkezett, Danny Ainge-ék pedig újabb lépésre szánták el magukat - igaz, ezúttal kisebbre -, ugyanis tegnap este kitették keretükből a Los Angeles Clipperstől szerzett Chris Douglas-Robertset. A Boston így 14 fős kerettel rendelkezik jelenleg.

Szintén a Bostonhoz tartozik, hogy Steve Bulpett (Boston Herald) megerősítette azokat a korábbi híreket, miszerint megpróbálják elcserélni Tayshaun Prince-t, de ha ez nem sikerül, akkor ki fogják vásárolni. Maga a játékos nyilatkozta azt tegnap, hogy első alkalommal ültek le személyesen is Ainge-dzsel, hogy megvitassák, hogyan tovább, és egyelőre minden benne van a pakliban. Bármi is fog történni azonban a jövőben, neki most az a dolga, hogy a Celticsszel legyen, és úgy segítse a csapatot, ahogyan csak szükség van rá. Nem lehet fél lábbal még a Bostonnál, fél lábbal meg már máshol, ez nem lenne helyes tőle, de majd kiderül, hogyan alakulnak a dolgok.

A Golden State Warriors egyik segédedzője, Alvin Gentry a liga egyik legtöbbet fejlődött játékosát, Draymond Greent dicsérte. Gentry Diamond Leungnak (Bay Area News Group) elmondta, hogy Green az edzők álma, ez pedig felbecsülhetetlen értékű. Az újságírók használhatnak rá bármilyen jelzőt, klisét, a lényeg az, hogy Green csapatai mindig nyertek, nyernek. Még egy sima 5-5 elleni edzésen is az a gárda nyer, amelyikben ő ott van.

Az Oklahoma City Thunder nemrég majdnem elcserélte Jeremy Lambet és Kendrick Perkinst a Brooklyn Netshez Brook Lopezért cserébe - ráadásul a dolog nem a Thunderen múlott. A csapat sztárja, Kevin Durant azt nyilatkozta erről Anthony Slaternek (The Oklahoman), hogy mivel emberekről van szó, így nyilván nagyon nehéz feldolgozni, mikor cserepletykákban hallod a neved, azt is tudja azonban mindenki, hogy ez egy üzlet. Tudja mindenki, hogy mibe kerül, mikor az NBA-ben kezd el játszani, és sok tapasztalt játékosuk van, aki ilyenkor segíteni tud túljutni az ilyen nehéz időszakokon.

A Milwaukee Bucks centere, Larry Sanders nemrég minimum 10 meccses eltiltást kapott a ligától. A középjátékos a Yahoo Sportsnak elmondta, hogy szeretné folytatni kosaras karrierjét, de tudja, hogy ez anélkül lehetetlen, hogy ne hagyná abba a marihuána használatát. Megpróbál leszámolni ezzel a káros szenvedélyével, és az eltiltása alatt a személyes problémáit is szeretné magában letisztázni. Azt nem tudni, hogy a Bucksnál játszik-e még, ugyanis a csapat nélküle is működik, sikeres.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus