Hírmorzsák 2015-02-05 (11:30)

A Hawks újabb történelmet írt: a kezdőötös nyerte a hónap játékosai díjat keleten, Harden nyugaton. Wiggins és Payton a hónap újoncai. Budenholzer nem akarja megbontani a csapategységet, ezért nem igazol Sefolosha pótlására. A Denver sztárt akar szerezni, ha nem megy, akkor kiárusítanak. Jordan Hill nem eladó? Lin iránt nincs kereslet. Saunders szerint Whiteside emberileg, fejben ért sokat az elmúlt két és fél évben. Blatt szerint Love nagyon sokat segít nekik a győzelmek megszerzésében. LeBron szerint a csapat az első. 10 napos szerződés (Frazier), D-Liga hírek (Warren, Ennis, Nick Johnson, Kuzmic).

A Houston Rockets dobóhátvédje, James Harden, illetve a teljes Atlanta Hawks kezdőötös (Jeff Teague, Kyle Korver, DeMarre Carroll, Paul Millsap és Al Horford) lettek január hónap játékosai nyugaton és keleten. A Hawks 17-0-val minden idők legjobb hónapját futotta - az első alkalom ez a liga történetében, hogy egy teljes kezdőötös kap egy ilyen díjat, és a 2002 október/novemberi Michael Finley, Dirk Nowitzki, Steve Nash trió mellett az egyetlen alkalom, amikor több mint egy játékos kapta az elismerést. Harden 11-6-ot ment a Rockets-cel, mialatt ő 25.8 pontot, 6.7 gólpasszt és 2.18 szerzett labdát átlagolt 42.6%-os triplamutatóval.

A Minnesota Timberwolves kiscsatára, Andrew Wiggins és az Orlando Magic irányítója, Elfrid Payton lettek a hónap újoncai nyugaton és keleten. Payton osztotta ki a legtöbb gólpasszt (6.9) és szerezte a legtöbb labdát (1.87) az elsőévesek között, a pontszerzést tekintve pedig harmadik volt (10.7). Wiggins sorozatban harmadjára nyerte már meg a díjat - eddig csak ő kapta meg nyugaton - pontszerzésben (19.8) és játszott percekben (38.4) volt az első az újoncokat tekintve, emellett második volt dobószázalékban (47.1), valamint negyedik lepattanóban (4.6) és szerzett labdában (1.41).

Még visszatérve kicsit a Hawksra: a vezetőedző, Mike Budenholzer Chris Vivlamore-nak (Atlanta Journal-Constitution) elmondta, többek között azért sem akar pótlást hozni a sérült Thabo Sefolosha helyére, nehogy megboruljon az eddigi jó csapaton belüli kémia. Ugyanaz a gondolatmenetük akkor is, ha a svájci játékos sérült és akkor is, ha nem: nagyon tetszik nekik a jelenlegi állomány, nem igazán akarnak lépni.

Ligában dolgozó vezetők Alex Kennedynek (Basketball Insiders) elárulták, a Denver Nuggets nagyon szeretne sztárjátékost szerezni a deadline-ig, de ha nem sikerül nekik, akkor valószínűleg megpróbálnak megszabadulni pár tapasztaltabb kosarasuktól. Szintén ide tartozik, hogy Sean Deveney (Sporting News) forrásai szerint több beszélgetést is folytattak Wilson Chandler elcseréléséről, de inkább Arron Afflalótól válnának meg.

Szintén Deveney hozta a hírt, hogy a Los Angeles Lakers magasembere, Jordan Hill iránt elég komoly az érdeklődés, de a csapat egyelőre azt mondta a többi együttesnek, hogy nem eladó a kosaras. Hill combizomsérüléssel bajlódik jelenleg, ami miatt könnyen lehet, hogy a február 19-ei cserehatáridő vége előtt már nem tud pályára lépni, ettől függetlenül valószínűleg továbbra is többen meg akarják majd szerezni. A Lakers egyébként Jeremy Lint próbálja meg értékre váltani, de őt nagyon kevesen szeretnék csapatukban.

A Minnesota Timberwolves 2012-ben privát edzésre hívta Hassan Whiteside-ot, miután kitették őt a Sacramento Kingstől, de úgy döntöttek, nem igazolják le. A T-Wolves jelenlegi elnöke és vezetőedzője, Flip Saunders Joseph Goodmannek (Miami Herald) azt nyilatkozta, hogy szerinte nagyon sokat ért emberileg a center idő közben. Anno megkérdőjelezték a munkamorálját, a pályán kívüli dolgait, illetve a fegyelmét is. Saunders szerint néha van ilyen, előfordul, hogy amikor az NBA-be érkezik valaki, nincs kész arra, amit ez a sport és ez a liga megkövetel. A Marshallon nagy sztár volt Whiteside, aztán amikor bekerült a ligába, azt hitte, minden megoldódik majd magától. Mostanra rájött, hogy ez nem így van.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, David Blatt próbálta kicsit levenni a terhet az utóbbi időben gyengébb formába kerülő Kevin Love válláról. A tréner Dave McMenaminnek (ESPN Los Angeles) elmondta, hogy az erőcsatár nagyon sok olyan dologban nyújt segítséget, amely nem látszik a statisztikákban, és a pálya mindkét oldalán fontos szerepe van a Cavs játékában. Az utolsó dolog, ami miatt aggódni fog, az Love pontszerzése, hiszen korábban már bizonyította, mennyire ért a játék ezen szegmenséhez. Sokat segít nekik a győzelem megszerzésében Love, bármire képes a siker megszerzése érdekében, csak ez lebeg a szeme előtt, és emiatt nagyon elégedett is.

Arról már tegnap este beszámoltunk, hogy LeBron James hajlandó lenne csereként is játszani, ha ez segítené a csapatot. James McMenaminnek azt mondta, hogy a csapat a legfontosabb, az, hogy hogyan illeszkedik egymás mellé a pályán lévő öt kosaras játéka, hogy milyen az egész csapaton belüli összetartás, kémia. Fel kell áldozniuk a saját játékukat, statisztikáikat, mindent alá kell rendelni a csapat eredményességének, de nem csak mondani kell ezt, hanem megcsinálni, megélni is, ez az igazán nagy dolog.

A Philadelphia Sixers 10 napos szerződést kötött Tim Frazierrel. A kosaras eddig a D-Ligában, a Maine Red Clawsnál játszott, és 15.9 pont, 8.9 gólpassz és 6.8 pattanó voltak az átlagai.

D-Liga hírek. A Houston Rockets a Rio Grande Valley Vipershez irányította Nick Johnsont - ez a harmadik "küldetése" a fiatal hátvédnek. A Phoenix Suns a Bakersfield Jamhez küldte TJ Warrent és Tyler Ennist - mindketten negyedjére lesznek lent. Ennis eddig 19.6 pontot, 5.1 gólpasszt és 4.4 pattanót átlagolt, míg Warren 26.6 pontot, 6.4 pattanót és 1.7 szerzett labdát. A Golden State Warriors hetedjére küldte le ebben a szezonban a Santa Cruz Warriorshöz Ognjen Kuzmicot - a bosnyák center 8.5 pontot, 10.5 pattanót és 2.2 blokkot átlagolt eddig.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus