Hírmorzsák 2015-05-20 (10:30)

A Minnesota nyerte a lottery-t, a Lakers a másik nagy nyertes. Divac kijelentette, hogy Cousins nem cserélhető. A Knicks 1/4-es pickje megszerezhető, de a Magic, a Kings, a Pistons és a Hornets is becserélné első körösét kész játékosért. Silver a játék minőségére a legbüszkébb és arra, hogy kiegyenlített a liga. Kerr szerint a tripladobás és a védekezés a kulcs a bajnoki címhez az utóbbi években. Dwight Howard térde megsérült, reményei szerint játszik a második meccsen. Beverley biztosan nem lép pályára a Warriors elleni szériában. Durant felépülése halad, a nyár végéig el akar kezdeni pályán is edzeni. Ennis jobb vállát megműtötték. A Timberwolves tulaja szerint Garnett folytatja jövőre is. 2007-ben kézfogásos megegyezés volt már a Minnesota és a Lakers között egy Garnettet, Bynumot és Odomot érintő cseréről.

Ma hajnalban rendezték a lottery-t, amelyet a Minnesota Timberwolves nyert meg a Los Angeles Lakers és a Philadelphia Sixers előtt. A teljes sorrendről és a lebonyolításról beszámoltunk hajnalban!

A New York Knicks visszacsúszott a negyedik helyre, így Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint első körös draftjoguk nagyon is cserélhető státuszba került. A hírek szerint a Knicks is abban reménykedett, amiben a többi csapat: Top2-be akartak kerülni, hogy Karl-Anthony Townst vagy Jahlil Okafort választhassák, erre azonban vajmi kevés esélyük van már. Nem szeretnék túlságosan kihúzni az újjáépülési folyamatot, hiszen Carmelo Anthony köré építkeznek, 2016-ban pedig nincs meg saját első körösük, úgyhogy valószínűleg kész játékosért vihető a pick, még ha a D'Angelo Russell, Emmanuel Mudiay, Justise Winslow hármasból kettő elérhető is lesz még a negyedik pozícióban.

Chad Ford (ESPN) jelentette, hogy a lotteryből az Orlando Magic (5.), a Sacramento Kings (6.), a Detroit Pistons (8.) és a Charlotte Hornets (9.) is komolyan gondolkodik azon, hogy elcseréljék első körös draftjogukat, mert a Knickshez hasonlóan ők is fel akarják gyorsítani újjáépülésüket. Ford is úgy tudja, hogy a Knicks szintén áruba fogja bocsájtani pickjét, és ha mégis megtartja, akkor Winslow tetszik nekik, Mudiay-jal kapcsolatban azonban nincsenek meggyőződve, hogy az a játékos lesz, akit a szakértők belelátnak.

A lottery előtt kérdezték a commish-t, Adam Silvert, mire büszke leginkább regnálása első évében. Silver azt válaszolta, hogy a játék minőségére. Úgy érzi, hogy a legutóbbi kollektív szerződés óta, a bevételek elosztása miatt sokkal kiegyensúlyozottabb lett a liga. A csapatokat a menedzsment munkája alapján akarják megítélni, nem az alapján, hogy mekkora piacon vannak, és szerinte a játékosok is azokat az együtteseket választják, ahol nagyobb esélyük van nyerni. A négy főcsoportdöntőben játsszó csapat közepes vagy kis piacon van egyébként, a Clevelandet leszámítva pedig ebben az évezredben egyik sem járt ilyen magasságokban.

Még a konferencia-döntők előtt nyilatkozott a Golden State Warriors trénere, Steve Kerr is. Phil Jackson twitteren jelezte, hogy szerinte nem hatékony, ha valaki sok hármast dob, Kerrtől pedig arra kérdeztek rá, hogy mi a véleménye arról, hogy a PO négy legtöbbet triplázó csapata jutott ilyen magasságokba. A tréner szerint nem meglepő a dolog, hiszen tavaly a San Antonio Spurs nyert, akik a legjobb tripladobók voltak a ligában, előtte a Miami Heat Top5-ben volt, de a Dallas Mavericksnél is ott volt Jason Terry, Jason Kidd és Dirk Nowitzki. Szerinte az utóbbi időben világossá vált, hogy a végső győzelemhez jól kell dobnod a triplákat és jól kell védekezned - plusz egészségesnek kell maradni, és az sem árt Kerr szerint, ha jó a csapategység.

Itt kell megjegyezni, hogy a ma hajnali első Warriors - Houston Rockets mérkőzésen Dwight Howard térdsérülést szenvedett. Bár többször járt az öltözőben és visszatért a pályára, a találkozó végét már kiülte a középjátékos. Az összecsapást követően a center azt nyilatkozta, hogy szerinte nem súlyos a dolog, de ha zúzódások vannak a térde körül, akkor nehéz azokat a dolgokat megcsinálni, amiket ő szokott a pályán. Reményei szerint a második meccsen tud játszani.

Aki biztosan nem lép majd pályára azon a találkozón sem, az a Rockets irányítója, Patrick Beverley. A már említett Wojnarowski jelentette, hogy a játékmester kétszer is edzett tegnap, az első meccs előtt, de a második alkalommal rájött, hogy nem fog menni, nem tud játszani bal csuklója miatt, amelyről még csak hétfőn reggel vették le a gipszet. Források szerint még mindig van egy rögzítőcsavar a kezében a szalagszakadása miatt, és a labda elkapásánál, passzolásnál és labdavezetésénél a reakcióideje meg sem közelíti azt a szintet, amivel megpróbálhatja a játékot. Nem meglepő a dolog, hiszen március 31-én műtötték, és az előzetes előrejelzések szerint 4 hónapos kihagyással kellett esetében számolni, hogy teljesen felépüljön.

Ha már a felépülésekről van szó, akkor itt lehet megemlíteni, hogy az Oklahoma City Thunder GM-je, Sam Presti Anthony Slaternek (The Oklahoman) elmondta, Kevin Durant jól van, jól halad a felépülése. Egyelőre még nem terhelik a lábát, de jó irányba tart a kiscsatár, akinél úgy számolnak, hogy a nyár végére elkezdhet pályán is edzeni majd.

Egy kisebb hír még van a sérülések rovatba, a Milwaukee Bucks irányítója, Tyler Ennis jobb vállát tegnap megműtötték.

A Sacramento Kings elnöke, Vlade Divac egy rádióűműsorban nyíltan kimondta, DeMarcus Cousins nem cserélhető, ő az a játékos, aki köré építkezni akarnak. Az egykori kiváló center azt is hozzátette, hogy George Karl vezetőedző talán kicsit túllépte a hatáskörét, mikor azt mondta nemrég, hogy egyik játékos sem cserélhetetlen a keretben - az tehát nagyjából világos, hogy Vivek Ranadive tulaj után Divac a legerősebb kutya a Kingsnél.

A Minnesota Timberwolves ma hajnalban megnyerte a lotteryt, ezt követően azonban Glen Taylor tulajdonos az nba.com munkatársának Kevin Garnettről is nyilatkozott. A tulaj elmondása szerint Garnett nagyon keményen dolgozik, hogy térdét a lehető legjobb állapotba hozza, úgyhogy szerinte az erőcsatár mindenképpen vissza akar térni a következő idényre is. Taylor hozzátette, hogy nem mondhatja biztosra a dolgot, de nem tudja, miért edzene így KG, ha nem akarná folytatni.

Flip Saunders elnök és vezetőedző még tegnap nyilatkozta azt, hogy szerinte Garnett hozzáállásban, példaképként sokkal többet ad a fiatal keretnek, mint amit egy újabb kései első körös pick jelentene - mint ismert, Thaddeus Youngért szerezték meg a franchise ikonját, akit pedig az idény előtt a Miami idén Top10 védett első köröséért. Mivel a Miami pick a legjobb 10-ben maradt, így csak jövőre megy át a Sixershez, ám a Heat egészségesen kelet első felébe várható majd.

És a legvége is a tegnap 39. születésnapját ünneplő Garnettről szól. Phil Jackson ugyanis azt állította, hogy 2007-ben Dr. Jerry Buss, a Los Angeles Lakers akkori tulaja, illetve az előbb említett Taylor között már megvolt a kézfogásos megegyezés, hogy az erőcsatár Andrew Bynumért és Lamar Odomért a Lakers játékosa lesz - Taylor úgy gondolta, Bynum sztár lesz. Ekkor jött azonban a Timberwolves akkori elnöke, Kevin McHale, aki jó barátjával, Danny Ainge-dzsel egyezett meg inkább, és rá tudta beszélni Taylort is a bostoni csomagra. Az is ismert, hogy a Phoenix Suns Amare Stoudemire-t ajánlotta Garnettért. Végül a Boston bajnok lett KG-vel, viszont a Lakers úgy szerezte meg Pau Gasolt, hogy sem Odomot, sem Bynumot nem kell feláldoznia, ők pedig két gyűrűt nyertek ezután.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus