Hírmorzsák 2015-06-15 (20:30)

Embiid kihagyja a teljes következő idényt? A Denver új vezetőedzője Michael Malone. Divac szerint Cousinsnak jobb vezetőnek kell lennie, minden másban jó irányba halad, Michael Jordanért megfontolná a center elcserélését. A Hawks szerint Carroll 4 évre 50 millió körül fog aláírni valahova, egyre kevesebb esélyt látnak a kiscsatár és Millsap megtartására is. LeBron minden meccsen úgy gondolja, ő az MVP, bízik az általa befektetett munkában. Adrian Griffin csatlakozott a Magic szakmai stábjához.

Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) forrásai szerint arra is reális esély van, hogy a Philadelphia Sixers centerének, Joel Embiidnek a teljes következő idényt ki kell hagynia, tehát második szezonjában sem léphetne pályára. Pompey egyik forrása szerint a 2015/16-os alapszakasz elején nem játszhat a center, míg egy ligaforrás azt állítja, könnyen előfordulhat az is, hogy még egy évet kihagy majd Embiid. Ez a forrás egyáltalán nem volt egyébként meglepődve a legutóbbi híreken, miszerint a játékos lába nem javul a megfelelő ütemben, ugyanis állítólag a Cleveland Cavaliers és Milwaukee Bucks még csak fontolóra sem vették Embiid kiválasztását a tavalyi drafton.

Az egyik meg nem nevezett vezető szerint Embiidet gondolta franchise-playerének a Philly, és ha ez nem jön be - akár azért, mert nem lesz olyan szintű játékos, akár a sérülések miatt -, a teljes tervük kudarcba fullad. Egy másik ligaforrás szerint az újabb rossz hírek Embiidről nem befolyásolják majd a csapat döntését a drafton - mint ismert, legutóbb a lett magasembert, Kristaps Porzingist is szóba hozták már velük.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) nemrég jelentette, hogy a Denver Nuggets megegyezett Michael Malone-nal, a Sacramento Kingstől az idény közben menesztett tréner lesz a coloradóiak új vezetőedzője. A szerződtetés legérdekesebb mozzanata, hogy a múlt héten Pete D'Alessandro csatlakozott a Denver vezetőségéhez, és állítólag ő rúgatta ki Malone-t a Kingstől.

Szintén szakmai stábhoz tartozó hír, hogy Josh Robbins (Orlando Sentinel) értesülései szerint az Orlando Magic megegyezett Adrian Griffinnel, a 2010 óta a Chicago Bullsnál dolgozó tréner Scott Skiles egyik segédedzője lesz.

Ha már a Kings meg lett említve: elnökük, Vlade Divac David Aldridge-nek (nba.com) DeMarcus Cousinsról nyilatkozott. Mikor azt kérdezték tőle, miben kell fejlődnie a centernek, Divac azt mondta, hogy jobb vezetőnek kell lennie, nagyon oda kell figyelnie, hogy körülötte mindenki jobb játékos legyen általa. Minden másban jó úton halad Cousins az elnök szerint. Nagyon erőteljes, a festékben dominálni tud, de kicsit kintebb is képes hasznos lenni. Négyesként és ötösként is bevethető, nagyon okos kosaras, akiben óriási potenciál van. Mikor arra kérdeztek, elcserélné-e, azt mondta, hogy ha Michael Jordant ajánlják érte, fontolóra veszi.

Kevin Arnovitz (ESPN) forrásai szerint az Atlanta Hawks úgy gondolja, DeMarre Carroll egy 4 éves, 50 millió dolláros szerződésért fog valahova aláírni. A kiscsatár idén védőspecialistából elit 3&D játékos lett, ezért nem is csoda, hogy nagyon szeretnék megtartani, de ha jócskán 50 millió fölé megy a licit, az anyagilag problémás lehet a Hawks számára. Arnovitz egyébként úgy tudja, hogy egyre kevesebb esélyt látnak a csapatnál és liga szerte is arra, hogy Carrollt és Paul Millsapet is meg tudja tartani az együttes, valószínűleg legalább egyikőjüket el kell engedniük.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James a ma hajnali sajtótájékoztatót követően a CBS Sports munkatársának is mesélt - mint arról reggel már beszámoltunk, James azt nyilatkozta, ő a világ legjobb játékosa úgyhogy nem aggódik. LeBron azt mondta, egyszerűen minden egyes meccsen úgy érzi, ő az MVP, a legjobb vagy az egyik legjobb teljesítményre képes az egész ligát tekintve. Hozzátette, általában nem szokott ilyet nyilatkozni, de ez most kijött belőle. Elmondása szerint bármi is lesz a döntő végeredménye, nem bán semmit, bízik abban a munkában, amit elvégzett, a végkifejlettel pedig együtt kell élnie.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus