Hírmorzsák 2015-06-30 (09:45)

Aldridge-nál képbe került a Toronto is, hét csapattal ül le tárgyalni, hajlik a Lakers felé? A Spurs Popovich és Parker mellett Duncannel próbálja meggyőzni LMA-t, hogy náluk folytassa, Splittert újfent cserélnék. Marc Gasol csak a Grizzlies-zel találkozik. Bledsoe-ra nem túl nagy a kereslet egészségi állapota és önfejűsége miatt. Brook Lopezről és Thad Youngról kezd lemondani a többi csapat. A Pistons úgy érzi, Carroll-t egyszerűbb lesz megszerezni, mint a többi nagy nevet - Afflalo, Tobias Harris és Koufos a többi kinézettük. Drummond már idén nyáron hosszabbítani akar a Detroittal. Jimmy Butler megkapta a maximum QO-t a Bullstól. Ha Dunleavy megtartása nem jön össze, Belinellire megy rá a Chicago. QO: Biyombo, Acy és Holiday sem kapták meg. Opciólehívások: Wade, Pierce, Mike Miller, Speights, Jordan Hill.

A Portland TrailBlazers erőcsatárát, LaMarcus Aldridge-et egyre többen keresik, a RealGM információi szerint a Toronto Raptors is bekerült a képbe nála, akikkel találkozni is fog, érdeklődik is a csapat iránt és van is helyük kiosztani neki egy maximum szerződést. Megvan a találkozói sorrendje is: Los Angeles Lakers, Houston Rockets, San Antonio Spurs, Phoenix Suns, Dallas Mavericks, Raptors, New York Knicks - a Portlanddel már nem találkozik, tőlük már megkapta az ajánlatát. Még mindig a San Antonio a legesélyesebb a legtöbb hírforrás szerint - bár Ben Bolch (Los Angeles Times) úgy tudja, a Los Angeles Lakers felé hajlik már az erőcsatár.

A Spursnél Gregg Popovich, Tony Parker és Tim Duncan is ott lesz a találkozón - utóbbinál elég erős jel ez a folytatásra, még ha továbbra sincs hivatalos bejelentés arról, befejezi-e vagy sem. Jeff McDonald (San Antonio Express-News) forrásai szerint egyébként a tavalyi bajnok újra elkezdte árulni Tiago Splittert, hogy minél több sapka alatti helyük legyen - Aldridge-et enélkül is le tudnák igazolni, de Danny Greenre például biztosan nem lenne pénzük, ha a brazil marad. Azért érdekes ez, mert a korábbi hírek szerint a Spurs visszautasított több kérőt is a drafton, akik Splitter után érdeklődtek - a magasembernek egyébként 8.5 milliós fizetése lesz a következő idényben, ettől szeretnének szabadulni.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol nem találkozik majd senkivel a szabadügynökpiac nyitását követően, csak a Memphisszel, ez pedig elég "intő" jel arra vonatkozóan, hogy maradni akar az együttesnél. A center szerda reggel több Grizzlies-vezetővel is találkozik majd otthonában, Spanyolországban, így elég gyorsan megállapodhatnak szóban - mint ismert, tényleges aláírásra csak július 9-e után van lehetőség. Ronald Tillery (Memphis Commercial Appeal) nemrég jelentette meg cikkét, amelyben azt írta, a Grizzlies egyre optimistább Gasol megtartásával kapcsolatban - úgy tűnik, nem hiába. Tillery szerint nagyrészt pénzügyi okok miatt nem hosszabbított idő előtt a középjátékos.

Sean Deveney (Sporting News) értesülései szerint a Phoenix Suns ugyan el akarja cserélni Eric Bledsoe-t, de nem lesz könnyű dolguk, ha jó ellenértéket akarnak kapni érte cserébe. Az egyik GM azt nyilatkozta Deveney-nek, hogy megvolt az oka annak, hogy tavaly nyáron senki nem adott neki 70 millió dollárt, még mindig aggódhatnak a csapatok az egészségi állapota (kivették a meniscusát) és amiatt is, hogy mennyire hallgat ő bármelyik edzőre is. Mint ismert, Brandon Knightnak ugyanúgy 5 éves, 70 millió dolláros szerződést készül ajánlani az arizonai alakulat, mint tavaly Bledsoe-nak, ezután azonnal elő is került, hogy utóbbit cserélni fogják, de már a draft előtt is voltak erről pletykák.

Az ESPN jelentette, hogy a rivális csapatok vezetői a Brooklyn Nets két szabadügynökké váló magasemberére, Brook Lopezre és Thaddeus Youngra egyre kevesebb esélyt látnak - úgy gondolják, hogy mindkét delikvens maradni fog csapatánál, valószínűleg elég zsíros szerződéseket fognak eléjük tolni, hiszen nem engedhetik el őket - igaz, Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, Young ettől függetlenül több gárdával is leül majd tárgyalni, hiába kölcsönös az érdeklődés közte és a Nets között. Szintén a Netshez tartozik, hogy Tim Bontemps (New York Post) információi szerint inkább a keret mélységét szeretnék javítani a nyáron, Wesley Johnsonra, Thomas Robinsonra és Sasha Kaunra akarnak rámenni.

Terry Foster (Detroit News) forrásai szerint a Detroit Pistons DeMarre Carroll-t, Arron Afflalót, Tobias Harrist és Kosta Koufost nézte ki magának leginkább, őket fogják megkörnyékezni a legkomolyabb ajánlatokkal. Foster úgy tudja, a Pistons úgy gondolja, hogy Carroll-t egyszerűbb lesz megszerezni, mint például Danny Greent vagy Wesley Matthewst. Ian Begley (ESPN New York) jelentette, hogy Greenre egyébként a New York Knicks is rá akar repülni, de azt nem tudni, a játékos egyáltalán érdeklődik-e a csapat iránt. Chris Mannix (Sports Illustrated) pedig úgy tudja, hogy az említett Tobias Harris fizetése 10 milliónál fog legalább kezdődni, de az egyik GM szerint 12-14 milliót fog évente keresni a kiscsatár.

Szintén a Pistonshoz tartozik, hogy Vince Ellis (Detroit Free Press) információi szerint Andre Drummond idén nyáron hosszabbítani akar az együttessel - a center jövő nyáron lenne korlátozott szabadügynök, hiszen most következik majd negyedik idénye, de láthatóan tetszik neki az irány, amerre Stan Van Gundy vezeti a franchise-t.

A Chicago Bulls tegnap este hivatalosan is megadta a maximum QO-t Jimmy Butlernek - ez azt jelenti, hogy nem az egyéves, 4.4 milliós, sima QO-t kapta, hanem az ötéves maximum ajánlatot. Ezzel az is eldőlt, hogy más csapat minimum hároméves szerződést ajánlhat csak neki, azaz Butler szabadügynök ilyen úton nem lehet 2018 előtt. Ha rövidúton akar távozni a Bullstól, akkor a sima, 4.4 milliós QO-t kell aláírnia egy évre, ebben az esetben ugyanúgy távozhat csapatától jövő nyáron, mint például ahogy most fogja azt tenni majd Greg Monroe a Detroit Pistonstól, de akkor egy évig jóval a piaci értéke alatt fog keresni.

KC Johnson (Chicago Tribune) értesülései szerint egyébként a Bulls Mike Dunleavy-t akarja megtartani hármas posztra, ajánlani fognak neki egy szerződést, de ha nem fogadja el, akkor elég jó esély van arra, hogy volt játékosukra, Marco Belinellire fognak rámenni.

A Charlotte Hornets úgy döntött, hogy elengedi Bismack Biyombót, a center nem kapta meg a QO-t, így bárhova szabadon igazolhat a nyár folyamán. Quincy Acy sem kapott QO-t, őt a New York Knicks engedte el hasonló módon, és Spears forrásai szerint a Sacramento Kings, a Denver Nuggets, az Orlando Magic és a New Orleans Pelicans érdeklődnek is iránta. Justin Holiday szintén nem kapta meg az 1.15 milliós QO-ját a Golden State Warriorstől.

Voltak természetesen opciólehívások is. Mint arról tegnap este beszámoltunk, Dwyane Wade hivatalosan is kilépett szerződéséből, ahogy Paul Pierce is megtette mindezt. Mike Miller nem meglepő módon maradt 2.8 millió dollárt biztosító kontraktusában a Cleveland Cavaliersnél. A Golden State Warriors lehívta 3.8 milliós csapatopcióját Marreese Speights esetében, rajta tehát nem akarnak spórolni (egyelőre). A Los Angeles Lakers meghúzta, amit már hetek óta rebesgetnek, nem hívták le Jordan Hill 9 millió dolláros csapatopcióját. A Brooklyn Nets pedig egyszerűen szabadlistára tette Darius Morrist.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus