Hírmorzsák 2015-07-07 (08:30)

Mo Williams (2 év, 4.3 millió) visszatér Clevelandbe. Barbosa (1 év, 2.5 millió) marad a bajnoknál, JJ Barea (2 év, 5.6 millió) Dallasban, Joe Ingles (2 év, 4.5 millió) pedig Utah-ban. Reggie Jackson szerint 2-3 éven belül alulfizetettnek fogja őt mindenki gondolni. West több pénzért sem ment a Golden State-hez. A Cleveland JR Smith-t és Dellavedovát is meg akarja tartani. A Heat és a Cavs érdeklődnek Jamal Crawford iránt. A Clippers Josh Smith-t szeretné megszerezni. A Bucks babérjait már Las Vegas vagy Seattle aratja le? Könnyen költözhet a franchise, ha nem kezdik el építeni az új csarnokot záros határidőn belül. A Játékosok Szakszervezete fedezi a korábbi kosarasok egészségügyi problémáinak kezelését.

A Cleveland Cavaliers megegyezett egykori játékosával, Mo Williamsszel, aki 2 évre 4.3 millió dollárért tér vissza az ohióiakhoz - a második év játékosopciós. A hátvéd korábban 2008 és 2011 között volt a gárda tagja, volt már tehát LeBron James csapattársa két idény erejéig. Mo-Will a luxusadós MLE egy részét kapta most meg, ebből még 1.3 millió dollárja maradt a Cavsnek.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy ettől függetlenül meg akar egyezni a Cleveland Matthew Dellavedovával - mivel teljesen más stílusú játékosokról van szó, ez nem is meglepő -, viszont JR Smith újraigazolásának ötletét sem adták fel. Stein úgy tudja, hogy az egész keretet szeretnék egyben tartani és ehhez akarnak még hozzátenni - ez kezdődött meg Williamsszel.

A bajnok újabb játékosát tartotta meg, ugyanis Draymond Green után Leandro Barbosa is új kontraktust kapott a Golden State Warriorstől - a brazil veterán 1 évre 2.5 millió dollárt kap majd a klubtól, akiknél az előző szezon elején nem sok lehetőséget kapott, aztán viszont az aktív rotáció része lett, így nem meglepő, hogy maradását szorgalmazták.

A Golden State-nél maradva: David West tegnap a San Antonio Spurst választotta, pedig Marcus Thompson (San Jose Mercury News) két forrásból is úgy tudja, hogy több pénzt ajánlott Westnek az oaklandi csapat, mégis visszautasította őket a kosaras. Náluk is lett volna játéklehetősége, mivel megvan az esélye (elég jó), hogy David Lee-t el fogják cserélni, csere négyesként kellett volna nekik West.

A Dallas Mavericksnél is történt egy igazolás, miután megegyeztek JJ Bareával, hogy a Puerto Rico-i hátvéd 2 évre 5.6 millió dollárért marad a texasi alakulatnál. Barea a sapka alatti csapatok MLE-jét kapta meg - a Dallasnak csak veterán minimumjai, illetve a 2 millió dollárt érő bi-annual kivétele maradt.

A Utah Jazz is üzletet kötött hajnalban, ők Joe Inglesszel egyeztek meg - az ausztrál kiscsatár 2 évre 4.5 millió dollárt kap majd, miután 21.2 perc alatt 5.0 pontot, 2.2 pattanót és 2.3 gólpasszt átlagolt.

Mint arról hajnalban beszámoltunk, a Miami Heat és a Cleveland is érdeklődnek Jamal Crawford iránt. Közben azért a másik oldal, a Los Angeles Clippers is mozgolódik - Ramona Shelburne (ESPN) értesülései szerint Josh Smith-t szeretnék megszerezni. A baj az, hogy anyagi lehetőségeik finoman szólva is limitáltak, az előbb említett sapka alatti csapatok MLE-jénél csak akkor tudnak több pénzt ajánlani, ha Crawfordot kiteszik a keretből.

Milwaukee-ban kezdhetnek aggódni, a Bucks elnöke, Peter Feigin ugyanis azt nyilatkozta Mark Kassnek (Milwaukee Business Journal), hogy ha nem szavazzák meg a 250 milió dolláros lakossági támogatást az új csarnok megépítésére, a csapat Las Vegasba vagy Seattle-be fog költözni. Mint ismert, 2017-ig meg kell építeniük az új arénát, vagy a liga átveszi a franchise fölött a hatalmat. Feigin szerint nincsenek hónapjaik, sőt, heteik sem, ha időben el akarják kezdeni az építkezést, amit ebben az évben mindenképpen meg kellene tenniük.

A Detroit Pistons irányítója, a nemrég 5 évre 80 millió dollárért hosszabbító Reggie Jackson Vince Ellisnek (Detroit Free Press) azt nyilatkozta, hogy megérti, hogy az emberek szkeptikusak az új szerződésével kapcsolatban, nagyon kicsi a minta, amit láttak belőle. Akik ilyen vagy hasonló kontraktussal rendelkeznek, mind évek óta kezdők, több győztes dobást is bemutattak, de úgy gondolja Jackson, hogy 2-3 éven belül azt fogják mondani, alulfizetett játékos.

A végére pedig a Játékosok Szakszervezete, akik Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint az új TV-szerződésből rájuk eső rész egy részét arra akarják fordítani, hogy a korábbi játékosok egészségügyi problémáinak kezelését anyagilag tudják fedezni. Ez évente 10-15 millió dollárt jelent majd és a hónap végi szakszervezeti gyűlésen voksolnak majd róla - az előzetes várakozások alapján a 30 csapat 1-1 képviselője meg fogja szavazni a dolgot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus