Hírmorzsák 2015-07-08 (09:00)

Redick nagyon csalódott a Clippers nyara miatt, szerinte Jordannel támadásban is sokat vesztettek, nem csak védekezésben. Randle túl van első közös edzésén a többiekkel, mióta tavaly eltört a lába. Chalmers és Birdman a semmiért vihetőek, a Heat próbálja felmérni a Napier iránti keresletet is. A Clippers Amare mellett Cole Aldrich-ot nézegeti. Seraphinra bejelentkezett a Mavs is a Spurs, a Suns és a Lakers mellett. Alan Anderson (1 év, 4 millió) a Wizardsnál. David Westnek a Washington 4, a Golden State 2 millióval többet ajánlott, mint a San Antonio. DeRozan és Parsons szinte biztosan szabadügynökök lesznek jövő nyáron. A Phoenix tulajdonosa türelmetlen. George Karl akarta Koufost a Kingsnél. Raul Neto és Tibor Pleiss is csatlakozhat a Jazz keretéhez.

A Los Angeles Clippers dobóhátvédjétől, JJ Redicktől azt kérték a Bleacher Report Radióban, hogy értékelje csapata eddigi off-szezonban nyújtott teljesítményét. Redick azt mondta, hogy nem tudja, van-e F mínusz, de ha igen, akkor azt adná maguknak. Egyetlen prioritásuk volt a nyárra, az DeAndre Jordan megtartása volt, ebben pedig csődöt mondtak, úgyhogy hacsak valami csoda nem történik, teljesen már felépítésű lesz a most következő szezonban a Clippers.

Redick szerint a center nagyon fontos része volt a csapat egész játékának és annak, amit próbáltak felépíteni a franchise-nál. Nemcsak védekezésben, hanem támadásban is meghatározó szerepe volt Jordannak az elzárásaival, a leválásokkal és a támadópattanókkal. Azzal, hogy ő a festékben volt, az ellenfeleknek vagy a periméterre kellett koncentrálniuk, ahonnan Chris Paul és Blake Griffin csinálták a betöréseket vagy rá kellett figyelniük. Ezzel vagy Jordan maradt egyedül bent a festékben és zsákolgathatott, vagy üres dobóhelyzetek keletkeztek a tripladobóknak, Jamal Crawfordnak, Matt Barnesnak vagy neki.

A másik Los Angeles-i együttesnél, a Lakersnél Julius Randle első szervezett edzésén vett részt a csapattal, mióta eltört a lába az előző szezon első találkozóján. Az elmúlt egy évben állítólag komoly súlyt vesztő, de fizikailag így is erősebbé váló Randle Baxter Holmesnak (Los Angeles Times) elmondta, hogy fizikai fejlődése az edzőinek az érdeme, mert nem hagyták, hogy ez a sérülés a rossz irányba indítsa. Próbálta kihasználni az idejét annyira, amennyire csak tudta. Természetesen ő is kellett hozzá, nagyon akarta a mielőbbi és minél jobb formában megtörténő visszatérést, és nagyon sokan támogatták, amit mindenkinek nagyon köszön.

Ha már a Lakers: Michael Scotto (Sheridan Hoops) információi szerint ők is érdeklődnek Kevin Seraphin iránt a Phoenix Suns és a San Antonio Spurs mellett. A francia középjátékos legújabb kérője a hírek szerint a Dallas Mavericks.

A Clippersnél komplikált a helyzet, mivel nincs túl sok elkölthető pénzük, így Ben Bolch (Los Angeles Times) értesülései szerint hiába beszélgetnek egy megállapodásról Amare Stoudemire-rel, nehezen tesznek pontot az ügy végére a felek. Dan Woike (Orange County News) úgy tudja, hogy Doc Riversék Cole Aldrich megszerzésén is gondolkodnak.

Az éjszaka folyamán egy megegyezés történt, a Washington Wizards Alan Andersonnal megállapodott egy évre 4 millió dollárért - a részleteket ezen a linken elolvashatjátok.

Zach Lowe (Grantland) egy hosszabb cikkében írt a Miami Heatről is, amelyben megemlítette, hogy értesülései szerint a floridai együttes szeretné felmérni a terepet, mit kaphatnak Shabazz Napierért, Mario Chalmers és Chris Andersen pedig nagyjából a semmiért vihető. Bár Pat Riley a múlt hónap végén tagadta, hogy spórolás céljából eladó lenne a két játékos, úgy tűnik, hogy mégis a minél kevesebb luxusadó a cél a Heatnél. Nagyjából 13 millió dollárral van a határ fölött a Heat, úgyhogy elkerülni biztosan nem tudják a plusz fizetést, de nagyban csökkenthetik ennek mértékét, hiszen Andersen 5, míg Chalmers 4.3 millió dollárt keres - mindketten lejárók.

Szintén Lowe forrásai által tudjuk, hogy David West plusz 4 millió dollárról mondott le a Wizardstól és plusz 2 millió dollárról a Golden State Warriorstől azzal, hogy a San Antonio Spurst választotta az 1.4 milliós veterán minimumért - a két említett "hoppon maradó" alakulat ennyivel többet ajánlott neki, ő mégis Gregg Popovichékat választotta.

Lowe-hoz tartoznak az alábbi rövidhírek is. LaMarcus Aldridge nagyon is komolyan vette a Lakerst, mikor elindult a szabadügynökpiac, ezt mutatja az is, hogy másodjára is találkozott az együttessel, miután az első meeting nem sikerült. Majdnem biztosnak tűnik, hogy DeMar DeRozan és Chandler Parsons is kilépnek szerződésükből jövő nyáron. A Phoenix Suns tulajdonosa, Robert Sarver türelmetlen, miután csapata évek óta nem jutott rájátszásba, ezért kiadta a parancsot a vezetőségnek, hogy ezen a nyáron legyenek nagyon agresszívek a piacon. A Sacramento Kings vezetőedzője, George Karl pedig imádta Kosta Koufost a Denver Nuggetsnél töltött idejük során - úgy tűnik, mégis van némi beleszólása abba, kit szerződtessen az együttes.

A végére pedig a Utah Jazz, akik két külföldi játékossal is tárgyalásban állnak, a hírek szerint a német Tibor Pleisst is szeretnék most leigazolni, a brazil Raul Neto esetében pedig szinte biztosan szerződést fognak ajánlani - ezzel a két igazolással nagyjából készen is lenne a keretük, nem sok helyük maradna a 15 fős állományban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus