Hírmorzsák 2015-07-08 (21:00)

A Mavs úgy gondolja, jó esélyeik vannak Kevin Durantre jövő nyáron. Conley megígérte Gasolnak, hogy ő is maradni akar a Memphisnél hosszútávon. Áll a bál a Clippersnél és a Dallasnál DeAndre Jordan körül - mindkét csapat kétségbeesetten próbálja győzködni a centert, náluk írja alá új szerződését. Gentry azt akarja, hogy Anthony Davis jövőre több triplát dobjon. Dario Saric már most át akart menni az NBA-be, szerinte fel tudja venni a versenyt a legjobbak ellen is, szerződése nem engedte. Haywood szerződése iránt a Lakers és a Suns is érdeklődik. Közeledtek az álláspontok a Cavs és Tristan Thompson között.

A nap híre, hogy a Los Angeles Clippers megpróbálja meggyőzni DeAndre Jordant, hogy táncoljon ki a Dallas Mavericksszel kötött szóbeli megállapodásából és maradjon náluk - a részletekről ezen a linken olvashattok. Ramona Shelburne (ESPN) és Sam Amick (USA Today) megerősítették, hogy a Clippers egyre optimistább a center megtartásával kapcsolatban, a Dallas pedig elkezdett félni attól, hogy mégsem igazol hozzájuk Jordan. A hírek szerint Chandler Parsons is Houstonba repül Mark Cubannel egyetemben, a "túloldalon" pedig felsorakozik majd szinte a teljes vezetőség és játékosállomány.

Még ezelőtt a herce-hurca előtt jelentette Chris Mannix (Sports Illustrated), hogy a Dallas úgy érezte, reális esélye van Kevin Durant megszerzésére a Wesley Matthews, Chandler Parsons, DeAndre Jordan mag mellé - ha a center mégis marad a Clippersnél, ez az esély a nullához konvergál.

A Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol Ronald Tillerynek (Memphis Commercial Appeal) azt nyilatkozta, hogy Mike Conley megígérte neki, ő is ugyanúgy Memphisben akar maradni, ahogy a spanyol játékos tette idén nyáron - az irányító jövőre lesz szabadon igazolható. Gasol azt mondta, hogy szeretett volna Conley-val beszélni a végső döntése előtt, és amikor ez megtörtént, beszélgettek a jövőről és megtudta, hogy csapattársa is maradni akar a Grizzliesnél hosszútávon is, az tette fel az i-re a pontot. 

A New Orleans Pelicans vezetőedzője, Alvin Genry John Reidnek (The Times Picayune) elmondta, szeretnék, ha Anthony Davis a tripladobásán dolgozna, kiegyensúlyozottan kell dobnia kintről is a sztárnak a tréner szerint, és Gentry úgy gondolja, nem is lesz ezzel gondja Davisnek. Gentry szerint ha megnézi valaki a magasember régi statisztikáit, láthatja, hogy jó tripladobó volt középiskolás korában, aztán nőtt 15-20 centit, és sem az egyetemen, sem a profik között nem használták azt ki, hogy még mindig jól dob kintről. Gentry úgy érzi, több triplát fog dobni Davis a most következő idényben, mint egész eddigi NBA karrierje során összesen - egyébként 300 hármast dob naponta a magasember a két sarokból.

David Pick (Basketball Insiders) értesülései szerint Dario Saric már most át akart menni az NBA-be a Philadelphia Sixershez, de a török Anadolu Efesszel kötött szerződése ezt nem tette lehetővé. A horvát csillag azt nyilatkozta, hogy ezt nem igazán kommentálhatja. Annyit tud hozzátenni, hogy nagyon jó csapatot építettek az Efesszel és szeretné őket segíteni a következő idényben annak ellenére is, hogy úgy érzi, készen áll az NBA-re és arra, hogy a legjobb játékosok ellen vegye fel a kesztyűt.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) forrásai szerint a Phoenix Suns és a Los Angeles Lakers is érdeklődik Brendan Haywood iránt. Mint ismert, a center 10.5 milliós szerződése kirakható következmények nélkül, ezzel instant spórolást jelent bármelyik együttesnek, amely cserél érte. A Lakers Nick Youngtól akar szabadulni bevallottan is, míg a Sunsnál Markieff Morris vált létszámfelettivé, miután nem tudta megemészteni, hogy testvérét elcserélték - azt nem tudni, hogy ez a két ember van-e a beszélgetések középpontjában, vagy egyáltalán megkeresték-e a Cavst, de valószínűleg róluk folyhat tárgyalás a két csapat esetében. Az más kérdés, hogy Youngra semmi szüksége nincs a Clevelandnek.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy Amico információi szerint közeledtek az álláspontok a csapat és Tristan Thompson között a magasember új szerződésével kapcsolatban, de megegyezés továbbra sincs a két fél között.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus